Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
GAP, bölgenin organik tarım üssü olacak 

GAP, bölgenin organik tarım üssü olacak

Şanlıurfa'da organik tarımla ilgili birimlerin tek çatı altında toplanmasıyla ilgili proje sayesinde GAP'ın bölgenin organik tarım üssü olacağı belirtildi. ‘GAP Organik Tarım Küme Projesi’ adı verilen proje ile bölge uluslararası organik tarım merkezine çevrilecek. Projenin yol haritası bir yıllık saha çalışması sonucunda çıkarıldı. Bölgede birçok üründe organik tarım çalışmaları başlayacak.


GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil başkanlığında bugün yapılan 1. Kümelenme Kurulu toplantısında organik tarım konusu masaya yatırıldı. Toplantının açılışında konuşan Karahocagil, GAP'ın bölgesel gelişim yönü ile Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olduğunu söyledi.

GAP Eylem Planı kapsamında belirlenen dört stratejik gelişme ekseninden birinin de organik tarım faaliyetlerinin yaygınlaştırılması olduğunu dile getiren Karahocagil, bu çerçevede GAP bölgesinde organik tarımın geliştirilmesi için entegre yaklaşımı, yenilikçiliği ve rekabet gücünü arttırmayı öngören ‘kümelenme metodolojisinin’ uygulanmasına karar verildiğini açıkladı.

Organik Tarım Küme Projesi, UNDP’nin teknik desteği ile yürütülmekte olduğunu aktaran Karahocagil, şunları söyledi: “Organik tarım alanında başta Şanlıurfa olmak üzere GAP illerinde yürütülecek küme geliştirme çalışması ile bölgenin tarımsal potansiyellerinin değerlendirilmesi ve organik gıda, organik içecek ve organik tekstil sektörlerinin daha rekabetçi bir konuma gelmesini hedeflemektedir.” dedi.

Projenin 2009 yılında fizibilite çalışmaları ile başladığını anımsatan Karahocagil, 2013 yılı sonu itibari ile tamamlanmasını planladıklarını kaydetti.

Karahocagil, proje ile organik gıda ve içecek ihracatında, organik tekstil ve giyim malzemeleri ihracatında, imalat sanayinde istihdam artışı, hizmet sektöründe istihdam artışının hedeflendiğini vurguladı.

Proje Saha Koordinatörü Mehmet Murat Candemir ise projenin işleyişi ile ilgili bilgi verdi. Çiftçi, STK’lar, araştırma kurumları, üniversiteler ve KOBİ’lerin hedef grupları arasında yer alacak projenin GAP’ın 9 ilinde uygulanacağı kaydetti. Candemir, projenin Şanlıurfa merkezli yürütüleceğini sözlerine ekledi. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
07.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: GAP, bölgenin organik tarım üssü olacak, organik tarım
Link: GAP, bölgenin organik tarım üssü olacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız