Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
2012’de 2 milyar TL’yi aşmayı hedefliyor bizim 

2011’i 1.7 milyar TL ciro ile kapatan Bizim Toptan,2012’de 2 milyar TL’yi aşmayı hedefliyor.

Yedi bölgeye yayılmış 124 mağazası ile Türkiye’nin en yaygın toptan satış zinciri olan Bizim Toptan, 2011 yılı net satışlarını 1 milyar 733 milyon TL olarak açıkladı. Satışlarını bir önceki yıla göre yüzde 19.4 oranında artıran Bizim Toptan’ın 2012 hedefi, yine çift haneli
büyüyerek 2 milyar liranın üzerinde satış rakamına ulaşmak.


Bizim Toptan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Yaşar Serdengeçti, Bizim Toptan’ın 2012’de Horeca olarak adlandırılan otel, restoran ve catering alanına odaklanacağını belirtti. Serdengeçti, “Bu alan için yeni bir ekip görevlendirdik. Horeca’da aktif müşteri sayısını yüzde 26 artırarak 71 bin müşteriye ulaşmayı hedefliyoruz. Toplam müşteri sayımız da 290 bin olacak” dedi.

Yıldız Holding çatısı altında faaliyet gösteren Bizim Toptan, geçen yılki halka arzın ardından ilk yıllık değerlendirme toplantısını 6 Mart 2012’de İstanbul’da gerçekleştirdi. Bizim Toptan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Yaşar Serdengeçti sözcülüğünde gerçekleştirilen toplantıda, şirketin 2011 yılı sonuçları ve 2012 yılı hedefleri açıklandı.

Bizim Toptan’ın 31 Aralık 2011 itibariyle net satışlarını 1 milyar 733 milyon liraya çıkardığını belirten Serdengeçti’nin verdiği bilgiye göre; 2010 yılına oranla toplam satışlarını yüzde 19.4 artıran şirketin gıda, içecek ve kişisel bakım gibi ana kategorilerindeki satış artışı yüzde 24’e ulaştı. Şirketin aynı dönemdeki brüt karı 147.5 milyon lira, faaliyet karı 50.6 milyon lira, net dönem karı, halka arz giderleri hariç 33 milyon TL oldu. Şirketin halka arz giderleri düşüldükten sonraki karı ise, 29.9 milyon lira olarak gerçekleşti. Bizim Toptan, 2010 yılında 1 milyar 452 milyon lira satış geliri elde etmişti.

Bizim Toptan’ın son dönemde yaptığı atılımla Türkiye’nin en büyük şirketlerinden biri haline geldiğini ifade eden Serdengeçti, organize toptan satış pazarının, toplam hızlı tüketim pazarından daha hızlı bir büyüme trendi gösterdiğini kaydetti. Serdengeçti, “2011’de Türkiye hızlı tüketim ürünleri pazarı yüzde 13’lük bir büyüme gösterirken; Bizim Toptan toplamda yüzde 19.4, ana kategorilerde yüzde 24 büyüyerek pazarın üzerinde büyümesini sürdürdü. 2011’de Bizim Toptan, aktif müşteri sayısını yüzde 18 artırdı. Bizim Toptan, özellikle son beş yılda gösterdiği sağlıklı büyüme ile Türkiye organize toptan satışın lider şirketi oldu” dedi.

Başarının sırrı müşteriye yakın olmak

İlk mağazasını 2002 yılında açan Bizim Toptan’ın 10 yılda yakaladığı bu başarının arkasında, kendini kanıtlamış “müşteriye en yakın olma” stratejisinin yattığını kaydeden Serdengeçti, şöyle devam etti:

•Bizim Toptan gerek büyüme performansı gerekse stratejik hamleleriyle önemli başarılara imza attı. 2011 yılına başarılı bir halka arz gerçekleştirerek başladık. Uluslararası büyük fonların da ilgisiyle şirketin sermayesinin yüzde 40’ı halka arz edildi. Bu halka arz, son
dönemlerde sadece Türkiye’de değil dünyadaki en başarılı halka arzlardan biri oldu.

• Bizim Toptan 2011 sonu itibariyle 124 mağazasıyla 60 ile yayıldı. Tek ve büyük ölçekli mağazalar yerine, “müşterisine en yakın noktada” daha küçük mağazalar açarak toptan satış kanalında kendi modelini yaratan Bizim Toptan, bu modeli başarıyla uygulayarak sadece Yıldız Holding’in değil sektörünün de hızlı büyüyen şirketleri arasında yer aldı.
 
• Gelişen il ve ilçelerde açılan 15 yeni mağaza, büyümenin önemli dinamiklerinden oldu. Şirketin esas büyümesi, ana kategori ürünlerinde yaşandı. 2011’de Bizim Toptan aktif müşteri sayısını yüzde 18 artırdı. Yeni mağazalarla metrekare satış alanını yüzde 17 yükseltti.
 
• 2011’de yine Türkiye’nin en büyük perakende zincirlerinden olan Şok Marketleri’nin yüzde 10’una ortak olduk. Bu ortaklığın şirketimize kısa ve uzun vadede önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. 2011’de halka arzdan sadece birkaç ay sonra hissedarlarımıza yüzde 50 temettü dağıtımı yaptık. Böylece İMKB’de en yüksek oranda temettü dağıtan şirketlerden biri olduk.
 
• Bizim Toptan, güçlü temeller üzerine oturmuş, borçsuz bir şirket olarak faaliyetlerinden elde ettiği kaynakları ile büyümeye devam ediyor. Bizim Toptan olarak, yaygın mağaza ağımızla sektörümüzün önde gelen şirketiyiz ve gittikçe artan, sektör ortalamasının üzerindeki büyüme performansımızla bu konumumuzu daha da güçlendireceğiz.

Horeca’nın da hızıyla satışlarda 2 milyar TL’yi aşacağız

2012 yılı için de iddialı hedefler belirlediklerini ifade eden Mustafa Yaşar Serdengeçti, şirketin yaygınlık olarak rakiplerinden açık ara önde konumunu sürdüreceğine dikkat çekti. Serdengeçti, 2012 yılı hedeflerine ilişkin de şunları söyledi:
 
• 2012 yılında hedefimiz 65 ilde 140 mağazaya ulaşarak güçlü büyümemizi sürdürmek ve toplam satışlarda 2 milyar TL‘nin üzerine çıkmak. 2012 yılında kanal bazında satış organizasyonu yapılanmasına geçeceğiz ve özellikle Horeca dediğimiz otel, restoran, cafe müşteri kanalına odaklanacağız. 10 adet büyük mağazamızı Horeca formatına dönüştürüp, ayrıca İstanbul’da üç yeni Horeca mağazası açmayı planlıyoruz. Horeca kanalında müşteri sayımızı yüzde 26 artırmayı ve müşteri sayımızı 71 bine ulaştırmayı hedefliyoruz. Toplam aktif müşteri sayımız da 290 bini bulacak.
 
• Bu konuda 2011’in sonlarında uygulamaya koyduğumuz sadakat kart programı olan Bizim Profesyonel Kart’ın büyük faydasını göreceğimizi düşünüyoruz. 2012 hedefimiz, 10 bin müşterimizi Bizim Profesyonel Kart’tan faydalandırmak.
 
• Bir başka müşteri kanalı olan kurumsal müşteri kanalında da güçlü hedeflerimiz var. Horeca ve kurumsal müşteri kanalında büyümemizi artırmak için et, taze sebze ve meyve gibi yeni kategorileri ürün gamımıza katıyoruz. Bu konuda mağazalarımızda ilave
yatırımlara başlamış durumdayız.
 
• İştirakimiz olan Şok Marketleri ile et, taze meyve, sebze ve dondurulmuş ürünlerin tedariği ve lojistiği konularında işbirliğine gireceğiz. Böylece bu ürünlerde satışlarımızı artırarak et ve meyve sebze toptan satışında önemli bir oyuncu olmayı hedefliyoruz.

Öz ve özel markalı ürünlerin payı artacak
 
• Güçlü büyüme dinamikleri olan bir şirketiz. Öz markalı ve özel ürün çeşitliliğinin artırılmasını büyüme dinamiği açısından çok önemli görüyoruz. 2011’de akaryakıt istasyonlarına hizmet vermeye başlamış ve 650 noktaya ulaşmıştık. 2012’de de bin noktaya ulaşmayı hedefliyoruz. 2011’de yapılandırdığımız pazarlama organizasyonunun olumlu etkilerini 2012’deki pazarlama faaliyetleriyle daha güçlü hissedeceğiz.
 
• Büyümenin yanında istikrarlı ve artan karlılık ve sağlıklı nakit yaratabilmek; şirketimizin olmazsa olmazıdır. Maliyet odaklı bir şirket olarak 2012’de bize büyük bir rekabet avantajı getiren düşük maliyet yapımızı koruyacak aksiyonlar alacağız. İşletme sermayemizi şimdiye kadar olduğu gibi iyi yönetmek suretiyle tüm yatırımlarımızı kendi iç kaynaklarımızdan karşılayacağız ve ortaklarımıza taahhütlerimizi, temettü politikamızı yerine getirerek; borçsuz, kendi kendine yeten bir şirket olmaya devam edeceğiz. Kurumsal yetkinliklerimizi geliştirip insan kaynağımıza yatırım yapacağız.
 
• Şirketimiz önceliğini organik büyümeye vermiş olmakla beraber, inorganik büyüme amaçlı satın almalar ya da stratejik işbirlikleri konularındaki fırsatları da yakından takip etmektedir. Bizim Toptan olarak; müşterilerimiz, tedarikçilerimiz, hissedarlarımız ve
çalışanlarımız için değer yaratmaya devam edeceğiz.

Ekleme Tarihi
07.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Bizim Toptan, 2012de 2 milyar TLyi aşmayı hedefliyor
Link: 2012’de 2 milyar TL’yi aşmayı hedefliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız