Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Bitki pasaport sistemi Samsun 

Bitki pasaport sistemi Samsun'da uygulamaya girdi

SAMSUN (CİHAN)- Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından kent genelinde 'Bitki Pasaportu Sistemi ve Operatörlerin Kayıt Altına Alınması' işlemine başlandı.


        Konu hakkındaki yönetmeliğin 1 Mart itibari ile yürürlüğe girdiğini belirten Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, yönetmeliğe göre tohum, fide, fidan, bitki parçacığı üretimi, ticareti ve depolamasını yapanların, Bitki Pasaportu Sistemi’ne kayıt yaptırmalarının zorunda olduğunu belirtti.

        Mart ayının başından itibaren tohum, fide, fidan, bitki parçacıklarının taşınmasında ve sevklerinde 'bitki pasaportu' bulundurma zorunluluğunun getirildiğini hatırlatan Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü yetkilileri, “Yönetmelik; tüm bitki ve bitki parçalarının üretim, ithalat, depolama ve ticaretini yapanlara operatör tanımı getirmiştir.
 
Sisteme kayıtları yapılan operatörler, yönetmelik hükümlerine göre üretimin veya ticaretin tüm aşamalarında kontrol ve denetim altında tutulurlar. Bu talimat, zararlı organizma taşıyıcısı olabilecek bitki, bitkisel ürün ve diğer maddeler ile bunları üreten, ithalatını ve ticaretini yapan ve depolayanları kayıt altına almak, bu materyallerin hareketlerini izlemek, 'Bitki Pasaportu Yönetmeliği’nde belirtilen bir zararlı organizmaya rastlanması durumunda kaynağı bulunarak gerekli tedbirleri almaya yönelik esasları belirtmektedir.” açıklamasını yaptı.

Ekleme Tarihi
08.03.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Bitki pasaport sistemi Samsun'da uygulamaya girdi
Link: Bitki pasaport sistemi Samsun'da uygulamaya girdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız