Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 21 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Çayırova Belediyesi 

ÇAYIROVA BELEDİYESİ'NDEN GIDA GÜVENLİĞİ SEMİNERİ


KOCAELİ (İHA) - Toplum sağlığına önem veren Çayırova Belediyesi, unlu mamuller üretimi yapan ve üretim yerlerinde çalışan vatandaşlara “Unlu Mamul Üretiminde Gıda Güvenliği ve Haşere Kontrolü” semineri verdi.


Çayırova Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Çayırova Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, East Balt Gıda Sektörü ve Halk Sağlığı Haşere Kontrol Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen eğitim seminerine Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, belediye başkan yardımcıları Nizamettin Günay ve Bülent Çorapsız, East Balt Gıda İşletme Müdürü Gıda Mühendisi Dilek Gökbulak, Halk Sağlığı ve Haşere Kontrol Derneği yönetim kurulu üyesi Metin Acar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gıda Kontrol Şubesi Gıda Mühendisi Neslihan Demirhan, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Oktay Kankılıç, unlu mamulleri üreticileri, personeller ve zabıta personelleri katıldı.

Çayırova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından organize edilen seminerin açılış konuşması Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş tarafından gerçekleştirildi.

Toplum sağlığına verdikleri önemin altını çizen başkan Akbaş, “halkımızın sürekli tükettiği gıdaları iyi kontrol etmemiz ve hijyenik ortamlarda üretmemiz gerekir. Gıda tüketimleri hakkında yapılan her eğitimde vurguladığımız gibi, gıdalarımız temiz ve hijyenik ortamlarda üretilmeli, vatandaşlarımıza ulaşımı noktasında da bu ilkeler önemsenmelidir” dedi. Umuma açık olan yerlerde yapılan gıda satışları başta olmak üzere tüm gıda üretim noktalarının her zaman denetlendiğini vurgulayan başkan Akbaş, gıdaların kontrolünün ve üretiminin çok önemli olduğunu söyledi.

Unlu mamullerin üretiminde dikkat edilmesi gereken konuların anlatıldığı ve vurgulandığı programa konuşmacı olarak katılan East Balt Gıda İşletme Müdürü Gıda Mühendisi Dilek Gökbulak, Halk Sağlığı ve Haşere Kontrol Derneği yönetim kurulu üyesi Metin Acar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gıda Kontrol Şube Personeli Gıda Mühendisi Neslihan Demirhan, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Oktay Kankılıç sunumlarını gerçekleştirdiler. Yapılan sunumlarda un ve unlu mamullerinin kendine özgü tat ve kokunun olması gerektiği, acıma, ekşime, küflenme, kokma, bozulma, yabancı tat ve kokunun olmaması vurgulandı.

Ekleme Tarihi
08.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Çayırova Belediyesi'nden Gıda Güvenliği Semineri
Link: Çayırova Belediyesi'nden Gıda Güvenliği Semineri




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız