Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Örnek Organik Köy Projesi 

ÖRNEK ORGANİK KÖY PROJESİ

SAMSUN (İHA) - Samsun'un Bafra ilçesinde "Örnek Organik Köy Projesi" kapsamında ilk ders verildi.


Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bafra Meslek Yüksekokulu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İŞKUR ve Avrupa Birliği destekli "Organik Tarım Uygulama Alanı Projesi"ne Sürmeli köyünde başlandı. Sürmeli köyünde 25 çiftçinin katıldığı ilk ders, Bafra Meslek Yüksekokulu Organik Tarım Bölüm Program Danışmanı Doç. Dr. Ali Kemal Ayan tarafından verildi.
Sürmeli Köyü İlköğretim Okulu'nda yapılan ve iki ay sürecek kursun ilk dersine Kaymakam Ali Katırcı, Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, İlçe Müdürü Ahmet Dursun, Genç İş Adamları Derneği üyeleri ve Bafra İçin Hepimiz Oluşumu üyeleri katıldı.

Doç. Dr. Ali Kemal Ayan yaptığı konuşmada, "Bafra'nın 113 köyünde organik tarıma dönüşüm oluşturmak için bir modern köy projesi olarak tanımladık ve diğer köylerimize örnek köy olmasını amaç edindik. Burada yapmak istediğimiz şey, köyün tarım ve su kaynaklarını en sağlıklı bir şekilde ve en uygulanabilir ve çevreye duyarlı bir şekilde kullanmak ve bunları kullanırken de sağlıklı ürünleri üreterek tüketiciyle buluşturmak. Bu ekolojik tarım faaliyetini yaparken ekolojik turizmle de bütünleştirmek istiyoruz. Bu oluşturacağımız modeli Samsun ve Türkiye'nin diğer köylerine, kentlerine de örnek kılmak istiyoruz" dedi.

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven yaptığı konuşmada, "Avrupa Birliği projesi olarak İŞKUR, üniversitemiz, müdürlüğümüz ve kaymakamlığımızın destekleriyle bu projeyi yürüteceğiz" diye konuştu.

Kaymakam Ali Katırcı da yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Şu anda projenin eğitim safhasındayız. 25 çiftçimizin 2 aylık bir sürede hem teorik hem pratik eğitim alacaklar. Her şeyden önce kendiniz bu ürünleri organik olarak üretecek, kendimiz sağlıklı tüketeceğiz. Daha sonra bölgemizde bu hareket başladığında referans bir köy olacağız. Bu yatırım uzun soluklu, ölmez bir yatırım. Özellikle ürünlerdeki katkı maddeleri nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Yeni nesil bunu daha çok yaşayacak."

İlk dersi veren Doç. Dr. Ali Kemal Ayan, "İnsanların doğdukları yerde doymalarını arzu ediyoruz. İnsanlar doğdukları yerde sadece doymak değil, mutlu olmak hakları var. Onlar da çevresiyle, doğasıyla birlikte yaşadıkları müddetçe mutlu olabilirler" şeklinde konuştu.

Ekleme Tarihi
08.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Örnek Organik Köy Projesi
Link: Örnek Organik Köy Projesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız