Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Alyattes, Hem Organik Hem de 0.08 Asitli Zeytinyağı Üretti 

Alyattes, Hem Organik Hem de 0.08 Asitli Zeytinyağı Üretti

Amerika'da zeytinyağı konusunda kendini ispatlamış ve sadece bu konuda analizler yapan Agbiolab Labarotuvarı, Alyattes Çiftliği'nde üretilen zeytinyağını analiz etti. Salihli'de faaliyet gösteren ve organik üretim yapan Alyattes Çiftliği'nde üretilen zeytinyağı, 0.08 asit oranıyla kalitesini ortaya koydu.


21 Şubat 2012 tarihinde yapılan testler sonucundaki analiz raporu sayesinde Alyattes Organik Tarım'ın gönderdiği numune zeytinyağının doğallığı ve kalitesi tescil edilmiş oldu. Daha önceki yıllarda 0.10 ve 0.11 asit oranına sahip zeytinyağları üretmiş olan Alyattes Çiftliği, kendisine ait olan rekoru geliştirmiş oldu.

Alyattes Organik Tarım Çiftliği'nde sadece kendi zeytin ağaçlarından organik zeytinyağı ürettiklerini belirten Alyattes Organik Tarım Çiftliği'nin Kurucusu M.Reşat Akkan, elde ettikleri sonucun gurur verici olduğunu kaydetti. Akkan, "Yüzde 0.08 zeytinyağı yağ asit oranı ile sızma zeytinyağı elde etmemiz 12 yıllık titiz bir sürecin sonucudur. Bu seneye kadar genellikle 0,17-0,22 arasında minimum asit seviyesine ulaşıyorduk. Zeytinyağımızın kalitesini belirleyen bu düşük yağ asidi oranıylaTürkiye'de bir rekora imza atmış bulunuyoruz. Ürettiğimiz zeytinyağındaki 0.08 yağ asidi oranı ile Türkiye'de bir ilk olduk. Dünya çapında da bu sonucun altında bir değere rastlamadık, dünya çapında da başarılı bir sonuç olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.
335 dekarlık bir alana sahip olan Alyattes Organik Çiftliği'nde yaşları 6 ile 12 arasında değişen toplam 10 bin 650 zeytin ağaç bulunmakta. Zeytin hasadının Elle yapıldığı ve yere düşmüş tanelerin kesinlikle üretime alınmadığını belirten M. Reşat Akkan şöyle konuştu; " "Organik sofralık zeytinde pazar lideri konumundayız ve bu konumu şu anda olduğu gibi zeytinyağı rekorlarıyla da perçinlemek istiyoruz."

"ZEYTİNYAĞI SEKTÖRÜ'NE HER ZAMAN DESTEĞİZ"


Alyattes Çiftliği'nde üretilen 0.08 asit oranına sahip zeytinyağını tattığını, tadından ve nefasetinden büyük keyif aldığını belirten Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili ve Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nedim Güreli; Türkiye'de kaliteli zeytinyağı üretimine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Zeytindostu Derneği tarafından bu yıl 5. kez düzenlenecek olan "Ulusal Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması"na ilk yıldan itibaren ana sponsor olduklarını kaydeden Güreli, "Türk zeytinyağlarının uluslararası düzeydeki yarışmalara katılımını teşvik etmek amacıyla numune gönderi masraflarını Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği olarak üstlenme kararı aldık. Türkiye'de üretilen zeytinyağlarının daha kaliteli olması için yağ asidini en aza indirebilen ve analiz yaptıran üreticilerin varlığı şart. Ne kadar kaliteli ve doğal üretim yaparsak ihracatta da o denli verim alırız" diyerek görüşlerini ifade etti. 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
08.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Alyattes, Hem Organik Hem de 0.08 Asitli Zeytinyağı Üretti
Link: Alyattes, Hem Organik Hem de 0.08 Asitli Zeytinyağı Üretti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız