Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
TEMA 

TEMA'nın 20. Kuruluş Yıldönümü


Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı TEMA'nın 20. kuruluş yıldönümü nedeniyle, Tarsus'ta 20 başarılı kadına Vakfın teşekkür belgesi verildi ve adlarına İzmir Hatıra Ormanı'nda birer fidan dikildi.


TEMA Tarsus Temsilcisi Nilgün Nokay Yılmaz, temsilcilik lokalinde yaptığı konuşmada, TEMA'nın 20. kuruluş yıldönümü nedeniyle böyle bir etkinliği düzenlediklerini ve teşekkür belgesi verip, adlarına fidan dikilen 20 başarılı kadının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü de kutladıklarını söyledi.

Yılmaz, "TEMA'nın hedefi öncelikle ulusumuza, onun temsilcilerine, siyasal partilere ve hükümetlere, resmi ve özel kuruluşlara, eğitim kurumlarına, toprak erozyonunun nedenlerini, vahim sonuçlarını ve ülkemizin çöl olma tehlikesini anlatmaktır. TEMA bu hedef doğrultusunda, siyasi güçleri, doğal varlıkların yok edilmesi ve erozyon sorununa çare bulmadan iktidar olamayacaklarına inandırma çabasındadır. Bu nedenle erozyon sorununa karşı duyarlı, bilinçli ve etkin bir kamuoyu oluşturmaya çalıştırmaktadır" dedi.

TEMA Vakfı'nın ülkemizin en değerli hazinelerinden birinin toprak olduğunun bilincinde olduğunu, bu nedenle, orman, mera ve tarım alanlarının, su ve bitki gen kaynaklarının, doğanın korunması ve erozyonun önlenmesi konusunda, belli bir devlet politikasının gerekli ve zorunlu olduğuna inandığını ifade eden Nilgün Nokay Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu hedeflere ulaşmak ancak teknik yönden yeterli bir kadro, teşkilat gibi olanaklarla mümkündür. TEMA, toprak erozyonu nedeniyle hızla yok olan tarım alanlarının ve meraların verimliliğinin arttırıldığı koşulda, kırdan kente göçün önlenebileceğine inanmaktadır. Teşekkür belgesi verdiğimiz kadınlar, hem mesleklerinde başarılarıyla takdir kazananlardan, hem de çevreye son derece duyarlı olarak bilinen kişilerdir."

- MERSİN - (AA)

Ekleme Tarihi
08.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: TEMA, 20. Kuruluş Yıldönümü
Link: TEMA'nın 20. Kuruluş Yıldönümü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız