Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Çukurova Gıda, Matbaacılık ve Ambalaj Fuarı Açıldı 

ADANA'DA 'FUAR' COŞKUSU

ADANA (İHA) - Adana'da 'fuar' coşkusu yaşanıyor. 'Çukurova Gıda/Gıda Tek Fuarı', 'Adana Ambalaj Fuarı' ve 'Matbaa ve Reklamcılık Fuarı', düzenlenen 'ortak açılış töreni' ile birlikte kapılarını ziyaretçilerine açtı. Yurtiçi ve yurtdışından toplam 145 firmanın katılımıyla gerçekleştirilen fuarlarla birlikte 30 bin kişinin ağırlanması bekleniyor.
 
TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. tarafından organize edilen fuarlara TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi ev sahipliği yapıyor. Bu yıl 6.'si gerçekleştirilen; 'Adana Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda İşleme, Unlu Mamuller Teknolojileri, Depolama, Soğutma, Taşıma ve Mağaza Market Ekipmanları Fuarı' ile 'Adana Ambalaj ve Plastik Malzeme ve Makineleri, Paketleme İşlemleri, Kalıp Çevre Teknolojileri ve Kauçuk Fuarı' ve bu 2.'si organize edilen; 'Baskı Makineleri ve Malzemeleri, Açık Hava Reklamcılığı, Kağıt Endüstrisi, Promosyon ve Reklam Malzemeleri Fuarı'nın eş zamanlı açılış törenine yoğun ilgi gösterildi. Açılış törenine katılanlar arasında; Vali Hüseyin Avni Coş ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz'ın yanı sıra ABD Adana Konsolosu Daria Darnell de yer aldı.

“ADANA GIDA SEKTÖRÜNDEKİ POTANSİYELİNİ İYİ DEĞERLENDİRMELİ”

Burada konuşan Vali Coş, gıda sektörünün bugün sadece Türkiye'nin değil, aynı zamanda da dünyanın en önemli sektörlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, bu noktada da Adana'nın sektördeki mevcut potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek zorunda olduğunu vurguladı. Bunun yanında üretilen ürünlerin, dünyanın en ücra köşesindeki tüketiciye en iyi ve sağlıklı bir şekilde ulaştırılması gerektiğini kaydeden Coş, organize edilen fuarların önemini dile getirdi. Adana'nın üretim anlamında 'bölgesel bir merkez' olarak öne çıkması gerektiğini savunan Hüseyin Avni Coş, “Adana'nın bu kimliğini güçlendirebilmek için bu tür fuar organizasyonlarının daha geniş kapsamlı bir şekilde düzenlenip, uluslararası bir nitelik kazanması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda da ilgili tüm kurum ve kuruluşların ortak bir çalışma ortaya koyması ve işbirliği içinde olması lazım. Hep birlikte çalışıp, bu fuarları daha zengin ve daha yüksek standartlara ulaştıracağız” dedi.

“ÇUKUROVA'NIN ZENGİNLİĞİNİN FARKINA VARILMALI”

Konuşmasına açılış törenine katılan kadınların, 'Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak başlayan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz, eş zamanlı açılışı gerçekleştirilen fuarların önemini vurguladı. Çukurova'nın bereketli topraklar üzerine kurulu olduğunu ve bölgenin bugün dünyanın önemli ovalarından biri olarak öne çıktığını anlatan Aldırmaz, bu zenginliğin de farkına varılması, üretilen ürünlerin en iyi şekilde pazarlanması adına çalışma yürütülmesi gerektiğini söyledi. TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü de, tarımsal ürünlerin zenginliğiyle öne çıkan Çukurova Bölgesi'nde düzenlemiş oldukları fuarlara başta Adana olmak üzere tüm bölge ekonomisi ve yatırımlarına önemli katkılarda bulunacağını ifade etti. Ersözlü, 11 Mart'a kadar devam edecek olan organizasyonla birlikte 30 bin ziyaretçiyi ağırlamayı hedeflediklerini belirterek, “Birbirini destekleyen üç sektörün bir arada buluştuğu, yurtiçi ve yurtdışından 145 firma ve firma temsilcisinin katıldığı bu organizasyonu önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı bir şekilde düzenleyeceğiz” diye konuştu.

14 KENT VE 5 ÜLKEDEN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

Öte yandan, Adana Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Fuarcılık A.Ş. ile birlikte Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Çukurova Üniversitesi, Gıda Mühendisleri Odası Adana Şubesi, Çukurova Bayiler Derneği, Çukurova Perakendeciler Derneği, Adana Matbaacılar Odası, Açık Hava Reklamcılar Derneği ve KOSGEB'in de destek verdiği; 'Çukurova Gıda/Gıda Tek Fuarı', 'Adana Ambalaj Fuarı' ve 'Matbaa ve Reklamcılık Fuarı'nın 8-10 Mart tarihleri arasında 11.00-20.00, 11 Mart'ta ise 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebileceği bildirildi. Yurtiçinden Mersin başta olmak üzere Osmaniye, Hatay, Niğde, Kayseri, Gaziantep, Kahramanmaraş, Aksaray, Konya, Karaman, Kilis, Nevşehir, Şanlıurfa ve Diyarbakır, yurtdışından da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Lübnan, İran, Irak ve Suriye'den de ziyaretçilerin gelmesi bekleniyor.

Ekleme Tarihi
08.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Çukurova Gıda, Matbaacılık ve Ambalaj Fuarı Açıldı
Link: Çukurova Gıda, Matbaacılık ve Ambalaj Fuarı Açıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız