Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Çukurova Gıda, Ambalaj, Matbaa ve Reklamcılık Fuarları -Vali Coş: ''Adana'da üretilen ürünlerin, dünyanın en ücra köşesindeki tüketiciye sağlıklı şekilde ulaştırılması lazım'' 

ADANA (A.A) - Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Türkiye'de gıda denilince akla ilk gelen yerlerden birisinin Çukurova olduğunu söyledi.

     Coş, TÜYAP Adana Fuarcılık tarafından TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilen ''Adana Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda İşleme, Unlu Mamuller Teknolojileri, Depolama, Soğutma, Taşıma ve Mağaza Market Ekipmanları Fuarı'' ile ''Adana Ambalaj ve Plastik Malzeme ve Makineleri, Paketleme İşlemleri, Kalıp Çevre Teknolojileri ve Kauçuk Fuarı'' ve ''Baskı Makineleri ve Malzemeleri, Açık Hava Reklamcılığı, Kağıt Endüstrisi, Promosyon ve Reklam Malzemeleri Fuarı''nın açılış törenine katıldı.

     Coş, burada yaptığı konuşmada, gıdanın insanlar için en önemli sektör olduğunu, bu alanda Adana'da çok önemli bir potansiyelinin bulunduğunu vurguladı.

     Türkiye'de gıda denilince akla ilk gelen yerlerden birinin Çukurova olduğunu aktaran Coş, ''Burada üretilen ürünler, dünyanın en ücra köşesindeki tüketiciye sağlıklı şekilde ulaştırılması lazım. Adana'nın bu kimliğini güçlendirebilmek için bu tür fuar organizasyonlarının daha geniş kapsamlı bir şekilde düzenlenip, uluslararası bir nitelik kazanması gerekir. Birlikte çalışıp, bu fuarları daha zengin ve daha yüksek standartlara ulaştıracağız'' diye konuştu.

     Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da eş zamanlı açılışı gerçekleştirilen fuarların Adana'nın yanında bölge için de çok önemli olduğunu söyledi.

     Aldırmaz, Çukurova'nın dünyanın önemli tarım merkezlerinden birisi olduğunu, bu zenginliğin de farkına varılması, üretilen ürünlerin en iyi şekilde pazarlanması adına çalışma yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

     TÜYAP Adana Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise Türkiye'ye önemli katma değeri olan gıda, ambalaj ve plastik sektörlerinin oluşturdukları istihdam gücü, potansiyeli, ihracat verileri göz önüne alındığında lokomotif sektörlerin başında yer aldığını kaydetti.

     Tarımsal ürünlerin zenginliğiyle Çukurova'da böylesine önemli sektörlerde düzenlenilen fuarların başta Adana olmak üzere tüm bölge ekonomisi ve yatırımları için katkı sağlayacağını belirten Ersözlü, ''Gıda, tarım ve tarıma dayalı sanayinin önemli şehri Adana, son dönemde ambalaj plastik sektörlerinde de ciddi yatırımlarla adından söz ettirmekte, bölge için büyük önem taşıyan projelerle sektör için önemli bir pazar haline gelmektedir'' dedi.

     Konuşmaların ardından Vali Coş, Belediye Başkan Vekili Aldırmaz ve diğer davetliler fuarların açılış kurdelesini kesip, stantları gezdi.

     Yurtiçi ve yurtdışından 145 firmanın katılımıyla gerçekleştirilen, 30 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen fuarların, 11 Mart tarihine kadar açık kalacağı bildirildi.

Ekleme Tarihi
09.03.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Çukurova Gıda, Ambalaj, Matbaa ve Reklamcılık Fuarları
Link: Çukurova Gıda, Ambalaj, Matbaa ve Reklamcılık Fuarları




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız