Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Yalova Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği 

Yalova Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nden Küpe Tepkisi


Yalova Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Halit Güleç, bir firmanın reklamlarında kullandığı ineklerin hiçbirinin kulağında küpe olmadığını belirterek bunun besicilere kötü örnek olduğunu savundu.


Bir süt mamulleri firmasının reklam filmine, Yalova Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Halit Güleç'ten eleştiri geldi. Firmanın reklamlarında kullandığı ineklerin hiçbirisinin kulağında küpe bulunmadığına dikkat çeken Güleç, "Oysa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının genelgesine göre, Türkiye'de doğan her ineğe en geç 20 aylık olana kadar küpe takılması mecburidir. Türkiye'nin en ücra köşesindeki inekler bile küpelidir. Küpe, bir ineğin sağlıklı olduğunu ve onun şeceresinin bilindiği anlamına gelir. Küpesi olmayan hayvandan dolayı üreticisine ceza bile kesilir. Köklü bir firmanın reklamlarında kullandığı hiçbir ineğin kulağında küpe yok. Bu hem yanıltıcı hem de kötü örnek teşkil edici bir durum" ifadelerini kullandı. - Yalova - (İHA)

Ekleme Tarihi
10.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Yalova Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinden Küpe Tepkisi
Link: Yalova Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nden Küpe Tepkisi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız
 

ALAATTİN İPEKÇİOĞLU 10.03.2012
KÜPE

Damızlık birliği başkanlığı yapan bir insanın hayvanları ve iyi tanıması ve kanunları yönetmelikleri çok iyi bilmesi lazım eğer sözünü ettiği reklam sütaş reklamıysa orada kullanılan buzağı 10 günlük dahi değil, ayrıca 20 aylık olana kadar değil doğumundan 21 günlük olana kadar küpe takılması gerekiyor, ayrıca tüketici senin hayvanının küpesi varmı yokmu bakmaz ürünün kaliteli ve güvenilirmi ona bakar, başkanı kutlarım demeç verebilmek için en zor olanı yapmış, zorlama bir haber.