Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Nazilli’nin 40 Köyüne 16 Bin Fidan Dağıtıldı 

NAZİLLİ’NİN 40 KÖYÜNE 16 BİN FİDAN DAĞITILDI

AYDIN (İHA) - Nazilli Kaymakamlığı Köylerine Hizmet Götürme Birliği ve İl Özel İdaresi kaynaklarından sağlanan finansman ile ilçeye bağlı 40 köy tüzel kişiliğine 16 bin adet fidan dağıtıldı. 40 köy muhtarına teslim edilen 16 bin adet çeşitli cinslerde fidan 3-5 yıl arasında yaklaşık 90 bin TL gelir sağlayacak.


Nazilli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bahçesinde Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur tarafından 40 köy muhtarına 16 bin adet çeşitli cinslerde fidan dağıtıldı. Dağıtım töreninde İl Genel Meclis üyeleri Kadir Mutlu ve Necmettin Ünüvar ile Birlik Müdürü Necdet Tozludaş ve Nazilli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sunay Güler katıldı.
 
İl Özel İdaresi ve Köylere hizmet götürme birliği tarafından sağlanan maddi kaynak ile 40 köye Köy Tüzel kişiliğine ait tapulu arazilere dikilmek ve örnek bahçe oluşturarak köylerin ortak giderlerini karşılamak amacıyla fidan dağıtımını gerçekleştirdiklerini ifade eden Kaymakam Mehmet Okur; “İlçe Tarım Müdürlüğümüzün sorumluluğunda 16 bin adet fidan dağıttık. 16 ilçe arasında ilk olarak uyguladığımız örnek bahçe projemiz ile köy tüzel kişiliklerine ait tapulu arazilere toplu şekilde dikilmesi ve köye gelir getirmesi amaçlanmıştır. Bu uygulamamız her yıl peyder pey devam edecektir. Her yıl artacak bu fidanlar ile köylerimize gelirlerimiz artacaktır. 3 ile 5 yıl sonra başlayacak gelirlerimiz zamanla artacaktır. Şuan dağıttığımız 16 bin adet fidan yaklaşık 5 yıl sonra 90 bin TL gelir sağlayacak. Belli bir süre sonunda köylerimizde güzel bahçe oluşmasının yanında köylerimizin giderlerini kendileri rahatlıkla karşılayacak düzeye gelecektir. Bu da köylerimize sağlanacak hizmetlerin kolaylaştırmasını sağlayacaktır. Köylerimizin köy sandıklarına gelir temin etmek için 3 bin 700 çam fıstığı, 540 kestane, 4 bin 500 memecik türü zeytin, 5 bin nar, bin 500 incir, 450 ceviz, 40 adet kiraz, 230 portakal, 40 adet nektarin olmak üzere toplam 16 bin adet fidan dağıtımını gerçekleştirdik. Bu köylerimize fidan dağıtımındaki amacımız bu 40 köyümüze birer gelir getirici kaynak yaratılmasına yardımcı olmaktır” dedi.

Ekleme Tarihi
11.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Nazillinin 40 Köyüne 16 Bin Fidan Dağıtıldı
Link: Nazilli’nin 40 Köyüne 16 Bin Fidan Dağıtıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız