Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Pizza ve Spagetti de Çin malıymış

Dünyaca ünlü İtalyan Şef Toni Cafarelli, pizza ve spagettinin hangi ülkeye ait yemek olduğu yönündeki iddialarla ilgili olarak, "Pizza ve spagetti ne İtalyan ne de Türk yemeğidir. Bu iki yemek, ilk kez Çin'de yapılarak buradan dünyaya yayılmıştır." dedi.

Dünyaca ünlü Şef Cafarelli, Eskişehir Merkez Odunpazarı Belediyesi'nin daveti üzerine, Odunpazarı Meslek Edindirme Kursları (OMEK)'nda eğitim gören yemek kursiyerleri ile bir araya geldi.

OMEK'li kursiyerlere yemek yapmanın püf noktalarını anlatan, özellikle pasta ve tatlı konusunda bir çok yeni tarif veren Cafarelli, Türk yemeklerine hayran olduğunu ifade etti. Yaptığı birbirinden güzel pasta ve tatlılarla OMEK'li kursiyerlerin yeni tatlar keşfetmesine imkan sağlayan Cafarelli, İtalya'da yemek kurslarına büyük önem verildiğini vurgulayarak, bir çok ünlü şefin bu kurslardan yetiştiğine dikkat çekti.

Türk mutfağının, dünyanın en önemli mutfakları arasında olduğunu vurgulayan Cafarelli, her zaman doğal sebze ve meyvelerin tüketilmesi gerektiğini vurguladı. OMEK'li kursiyerleri çok yetenekli bulduğunu kaydeden ünlü şef, sunulan hizmetin ücretsiz olmasının çok önemli olduğunu ve kendi ülkesinde bu konuda girişimlerde bulunacağını dile getirdi. Kursiyerlerle birbirinden nefis pasta ve tatlılar yapan Cafarelli, kursiyerlerden gelen bir soru üzerine, önemli bir konuya dikkat çekti.

"Pizza ve spagetti İtalyan yemeği midir? Bu doğru mudur?" şeklindeki soruya Cafarelli, "Pizza ve spagetti ne İtalyan ne de Türk yemeğidir. Pizza ve spagetti, ilk kez Çin'de yapılmış. Dolayısıyla bu iki yemek Çin'den dünyaya yayılmıştır." diye cevap verdi.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
13.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Pizza ve Spagetti de Çin malıymış
Link: Pizza ve Spagetti de Çin malıymış




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız