Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Öğrencilere Okulda Süt Dağıtılacak 

ÖĞRENCİLERE OKULDA SÜT DAĞITILACAK

MANİSA (İHA) - Manisa’daki kurum ve kuruluşların öncülük ettiği proje kapsamında 7 hafta boyunca 10 okulda haftanın 3 günü öğrencilere süt dağıtılacak.


Manisa Valiliği, Manisa Belediyesi, Tarım İl Müdürlüğü, Celal Bayar Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin ortak projesiyle öğrenciler bol bol süt içecek. Projenin en önemli aşamalarından birisi olan okulda süt dağıtımı başladı. Planlamaya göre Manisa merkezde 10 okulda, Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 500’den fazla öğrenciye süt dağıtılacak. Kazım Karabekir İlköğretim Okulu Anaokulu, Kazım Karabekir Anasınıfı, Vicdan Karaosmanoğlu İlköğretim Okulu Anasınıfı, Dr.Ömer Faruk Meriç İlköğretim Okulu Anasınıfı, TBMM 85.Yıl Çok Programlı Lisesi Uygulama Sınıfı, Gediz İlköğretim Okulu Anasınıfı, Milli Birlik İlköğretim Okulu Anasınıfı, Necatibey İlköğretim Okulu Anasınıfı, Atatürk İlköğretim Okulu Anasınıfı, Halil Yurtseven İlköğretim Okulu Anasınıfı proje dahilinde süt dağıtılacak okullar arasında yer alıyor. Süt projesine finansman desteği sağlayan Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, 7 hafta boyunca 10 okulda haftanın 3 günü öğrencilere süt dağıtılmasını sağlayacak. Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kırlıoğlu, faydalı projelere katkı sağlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Kırlıoğlu, projenin hem öğrencilerin sağlıklı beslenmesinde hem de süt tüketiminin artırılmasında büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, “Bu konuda zaten Tarım Bakanlığı’nın da çalışmaları var. Okullarda süt projesi yaygınlaşacak. Manisa’da Valiliğimiz öncülüğünde kurum ve kuruluşlar olarak ileride tüm Türkiye’de uygulanacak olan bu projeye şimdiden öncülük etmiş olduk. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” dedi.

Süt tüketiminin artmasıyla birlikte süt fiyatlarının da dengeleneceğini hatırlatan Kırlıoğlu, “Böylece sütteki ani fiyat düşmeleri ortadan kalkacak ve süt fiyatlarında istikrar sağlanacaktır. Biz Damızlık Birliği olarak projeye destek vermeye devam edeceğiz. Manisa Valiliği, tarım İl Müdürlüğü ve projede yer tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz” diye konuştu.

Ekleme Tarihi
14.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Öğrencilere Okulda Süt Dağıtılacak
Link: Öğrencilere Okulda Süt Dağıtılacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız