Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Bodrum’da Olta Balıkçılığı Yarışması Düzenlenecek 

BODRUM’DA OLTA BALIKÇILIĞI YARIŞMASI DÜZENLENECEK

MUĞLA (İHA) - Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak beldesinde BORABDER tarafından “Amatör Olta İle Tekne ve Kıyıdan Balıkçılık Yarışması” düzenlenecek.
 
Yalıkavak Sportif ve Amatör Balık Avcıları Derneği (BORABDER) tarafından 15 Nisan’da gerçekleşecek yarışma öncesin basın toplantısı düzenlendi. Yalıkavak Le Cafe’de düzenlenen toplantıya, dernek yönetim kurulu üyeleri katıldı.

BORABDER Başkanı Şakir Saim Akaçık yarışma hakkında bilgiler vererek, “Yarışma, sportif amaçlı amatör olta balıkçılığını tanıtmak, çevre bilincini geliştirmek, Türkiye’nin her bölgesinden amatör balıkçıları bir araya getirerek sosyal grup aktivitelerine katkıda bulunmak, yarışma bilincini ve paylaşma duygusunu geliştirmek, dünyanın en etkili psikolojik terapilerinden biri sayılabilecek bu tutkuyu, geniş kitlelere benimsetmek amacıyla düzenlenmiştir” dedi.

Akaçık yarışma kurallarından da bahsederek, “Yarışmada takım ve ferdi yarışma kuralları “1380 sayılı Su Ürünleri Kanununun, 2/2 numaralı Tebliğ” uygulanacaktır. Yarışma ile ilgili kurallar, yarışmacılara önceden bildirilecektir. Yarışma başlama sırasında ve yarışma esnasında, hakem kontrolleri ve kararları dikkate alınacaktır. Yarışma izinleri, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından alınmıştır. Oluşabilecek herhangi bir olumsuzluğa karşı (sağlık, teknik vs) tüm önlemler ve kaynakları sağlanacaktır. Yarışma ödüllü, sosyal etkinlikler ile desteklenmektedir. Etkinlikler kapsamında, ilköğretim okulları arası ‘deniz, balık, olta’ konulu resim yarışması, bodrum süngerciliği ve balıkçılığı söyleşileri, folklor gösterileri, yemek ve balık temizleme yarışması, yapılacak” dedi.
Yarışma, 15 Nisan 2012 tarihinde saat 08:00’de başlayacak. Yalıkavak Belediye Cafe önünden hareket edecek olan teknelerle denizde, oltalarla kıyıda da av gerçekleşecek. Oltalar saat 15:00 de toplanacak ve yarışma sona erecek. Tartım ve ödül törenleri 17.00 – 17:30 saatleri arasında yapılacak.

Ekleme Tarihi
14.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Bodrum, Olta Balıkçılığı Yarışması Düzenlenecek
Link: Bodrum’da Olta Balıkçılığı Yarışması Düzenlenecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız