Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Beyşehir Gölü 

BEYŞEHİR GÖLÜ'NDE AVLANMA YASAĞI BAŞLIYOR

KONYA (İHA) - Beyşehir Gölü'nde 3 ay sürecek su ürünleri avlanma yasağı 15 Mart'ta başlıyor.


Su ürünlerinin neslini korumak amacıyla her yıl aynı dönemde uygulanan avlanma yasağının başlayacak olması nedeniyle Beyşehir Gölü'ne kıyısı olan Konya ve Isparta illerine bağlı ilçelerin, ilçe ve belde belediye başkanları, muhtarları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve kolluk kuvveti mensupları ile diğer ilgilileri Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük başkanlığında yapılan koordinasyon toplantısında bir araya geldi. Beyşehir Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Kaymakam Muzaffer Başıbüyük, 15 Mart'ta başlayacak yasağın 15 Haziran tarihine kadar süreceğini belirtti. Av yasağı öncesi Beyşehir'in yanısıra, göle kıyısı olan diğer ilçelerin ilgililerinin de katılımıyla bir koordinasyon toplantısı yapılması gereği hasıl olduğunu belirten Kaymakam Başıbüyük, Beyşehir Gölü'nün etrafında 4 tane ilçe bulunduğunu ve bu ilçelerin de göle sınırı olduğunu anımsattı. Gölün, ilçelerin zenginliği olduğu kadar ülkenin de bir zenginliği olduğunu vurgulayan Başıbüyük, dolayısıyla bu gölden en iyi ve verimli şekilde faydalanılması kadar gelecek kuşakların da istifadesini sağlayacak tedbirlerin alınmasının büyük önem taşıdığını dile getirdi. Beyşehir Gölü'nün su ürünleri zenginliğinin olduğunu, ancak bunun dışında başka zenginlikleri olduğunu da ifade eden Başıbüyük, şunları kaydetti:

“Bugünkü konumuz; avlanma yasağı ile ilgili. Bu yasağın uygulanması için işbirliği yapmak gerekiyor. Yani uygulamada herhangi bir farklılığın oluşmaması gerekiyor. Burada bununla ilgili bazı konuları konuşacağız. Çünkü, bunu kaptaki bir suya benzetirsek gölün tamamını, etrafı iyice korunsa bile bir tarafta delik olsa bile boşalır. Dolayısıyla bütün idari makamlar üzerine düşen görevi, işbirliği ve ortak kararlar çerçevesinde hiçbir aksamaya sebebiyet vermeden uygulamaları gerekiyor. Bu amaçla buradayız.”

Koruma dönemi olan av yasağı sezonunun göl için balık zenginliğinin artarak sonuçlandığı bir dönem olduğunu da vurgulayan Başıbüyük, tüm avcıları yasağa uymaya çağırdı.

Ekleme Tarihi
14.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Beyşehir Gölü, Avlanma Yasağı
Link: Beyşehir Gölü'nde Avlanma Yasağı Başlıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız