Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Türkiye’deki 20 motorlu kurye, pizza restoranı açarak milyoner oldu, DOMINOS Pizza Global CEO’su Patrick Doyle 

Türkiye’deki 20 motorlu kurye, pizza restoranı açarak milyoner oldu

Dominos Pizza Global CEO’su Patrick Doyle, kendi çalışanlarını restoran sahibi olmaya cesaretlendirdiklerini belirterek, “ABD’deki 1000 şubemizin 900’ü motorlu kurye ya da mutfak çalışanlarımızdan oluşuyor. Türkiye’de de 20 motorlu kurye kendi şubesini açarak milyoner oldu” dedi.


DOMINOS Pizza Global CEO’su Patrick Doyle, farklı bir franchise modeliyle dünyada 70 ülkede faaliyette olduklarını belirterek, “Domino’s Pizza şubesi açmak açmak bir yatırımcının yatırım yapıp sonra parasının büyümesini izleyeceği bir iş değildir. Bizzat kendisinin çalışarak büyüttüğü bir iştir. Dolayısıyla bizim şubelerimizin çoğunun sahibi önceki çalışanlarımızdan oluşuyor” dedi.
 
Kuryeydi milyoner oldu
 
Türkiye’de de şu ana kadar 20 motorlu kurye ve mutfak çalışanının kendi Domino’s Pizza şubesini açtığını belirten Doyle, şöyle konuştu: “Daha önce bizde çalışıyorlardı. Şimdi milyoner oldular. Hatta Domino’s Pizza Türkiye Genel Müdürü Aslan Saranga bizim Türkiye’deki ilk şubemiz olan İstanbul Ulus şubesinin ilk çalışanlarından. O şubenin müdürü olarak başlayan kariyerine, şimdi ülke müdürü olarak devam ediyor.”

Gelecek ABD dışında
 
ABD’de, 4 bin 900 şubelerinin bulunduğunu kaydeden Doyle, şunları anlattı: “Önümüzdeki günlerde ABD dışı pazar dediğimiz uluslararası operasyon kapsamında restoran sayımızın ABD’yi geçmesini bekliyoruz. Bizim için gelecek ABD dışında. Bugünlerde dünyanın herhangi bir ülkesinde Domino’s’un 10 bininci restoranı açılacak. Böylece ABD dışındaki işimiz daha büyük hale gelecek. Biz de büyümemizi planlarken, gelişen pazarlara olan odaklanmamızı artırdık.”

Türkiye’ye düşen rol
 
Türkiye’nin Domino’s Pizza içinde 2011’de en hızlı büyüyen pazar olduğunu söyleyen Doyle, şunları kaydetti: “Türkiye’de geçen yıl 59 yeni restoran açıldı. Hindistan’da ise 75. Sadece sayı olarak baktığınızda Hindistan daha hızlı ama Türkiye’nin 75 milyon nüfuslu bir ülke olduğunu düşündüğünüzde 59 restoran çok büyük bir rakam. Bu yıl daha da hızlanıp 70 yeni restoran açılacak. 220 milyon liralık cirosu ve 227 restoranıyla Domino’s Pizza içinde 7’inci sırada yer alıyor. Büyümemizde önemli bir rol düşen Türkiye’de 5 yılda 600 restoran ulaşmayı hedefliyoruz.”

Aylık ciro 50-200 bin lira arasında değişiyor

DOMINOS Pizza şubelerinin aylık cirosunun 50-200 bin lira arasında değiştiğini belirten Aslan Saranga, şu bilgileri sıraladı:
Ayda ortalama 300-400 franchise başvurusu alıyoruz.

Bu yıl 40 milyon lira yatırımla açılacak 70 restoran için dışarıya 10 franchise vermeyi planlıyoruz.

25’ini master franchise olarak biz açacağız.

Geri kalanını da kendi çalışanlarımızdan gelen başvuruları değerlendirerek onlara vereceğiz.

2012’de 300 milyon lira ciro hedefliyoruz.

Şu anda 4 bin çalışanımız var.

2012’de 1400-1500 kişilik yeni istihdam oluşturacağız.


İneklerin yediği ot farklı pizzamızın tadı değişiyor

TÜRKİYE’deki Domino’s Pizza’nın hamurunu çok beğendiğini söyleyen Patrick Doyle, “Her ülkede aynı tadı yakalamaya çalışıyoruz. Ancak ineklerin yediği otlar farklı, bu süte ve daha sonra da peynirin tadına yansıyor. Pizzamızdaki tad farklılığı bu kadar oluyor. Tabi bir de her ülkede öne çıkan farklı lezzetler, baharatlar var. Bu da işin güzel tarafı” diye konuştu.

Sufle dünyaya örnek oldu Romanya’ya malzeme gönderdi

ASLAN Saranga, Türkiye’deki restoranlarda tatlı satmaya başladıklarını belirterek, “Şubelerimizde satmaya başladığımız sufleler çok beğenildi. Domino’s Pizza global yapılanmasında da bu fikir çok beğenildi. Şimdi birçok ülkede sufle satılıyor. İstanbul, İzmir, Ankara’daki fabrikamıza bir yenisini ekliyoruz. Karadeniz ve Doğu bölgelerimizdeki büyümeyi karşılamak için şimdi Gaziantep’te de bir fabrika açıyoruz. Pizzalarımızda kullandığımız tüm ürünlerimizi Türkiye’den alıyoruz. Geçen yıl Türkiye’den toplam 85 milyon liralık alım yaptık. Hatta bunları çevre ülkelere ihraç ediyoruz. Örneğin Domino’s Pizza’nın Romanya’daki yapılanması oturtuluncaya kadar ürünleri buradan gönderdik” dedi.

Lahmacuna bayıldım

DÜNYA pizza pazarında eve servisde pazar lideri ve restoran sayısı açısından da ikinci sırada olan Domino’s Pizza’nın 1996 yılından bu yana Türkiye’de faaliyette bulunduğunu belirten Patrick Doyle, şunları söyledi: “Farklı ülkelerde pizza satmamız hiç zor olmuyor. Çünkü her ülkenin yerel mutfağında pizzaya benzer ürünler var. Türkiye’ye bu ilk gelişim. Sizin yerli pizzanız lahmacunu denedim. Bayıldım, çok güzeldi. Hatta o kadar beğendim, iki kez yedim.” 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
14.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Türkiye, 20 motorlu kurye, pizza restoranı açarak milyoner oldu, domino's pizza
Link: Türkiye’deki 20 motorlu kurye, pizza restoranı açarak milyoner oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız