Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Bayburt Sosyal Güvenlik İl Müdürü Bilal Başer 

Sgk'dan Prim Borcu Uyarısı

BAYBURT (İHA) - Bayburt Sosyal Güvenlik İl Müdürü Bilal Başer, İl Müdürlüğüne borcu bulunan 4/b esnaf ve tarım sigortalılarının taksitle ödeme yapmaları konusunda bilgilenmeleri için yazılı bir açıklama yaptı.


İl Müdürü Bilal Başer, yapılandırılmamış veya taksitle ödemeye müracaat etmemiş 4/b (Bağ-Kur esnaf ve tarım) sigortalılarının birikmiş borçlarını 6183 Sayılı Kanunun 48. Maddesi gereği azami 36 aya kadar taksit yaptırabileceklerini ve ilk taksitin peşinat olarak ödenmesi halinde hemen sağlıktan yararlanabileceklerini belirtti.

İl Müdürü Başer, borçlu 4/b Bağ-Kur (Esnaf, Tarım) sigortalılarının İl Müdürlüğünden temin edecekleri beyan belgeleri ile müracaat edebileceklerini ve borcun taksit tutarına göre ilk taksitini peşin olarak bankaya yatırması halinde sağlıktan hemen yararlanılabileceğini bildirdi. Başer, prim borcunu ödemeyen Esnaf-tarım (Bağ-Kur) 4/b sigortalılarının sağlıktan yararlanamadıkları gibi halen çalışmaları devam eden, borçların icra havuzuna atılması programının başlaması halinde, borçların 6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Hakkındaki Kanuna göre cebri takip başlatılarak menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişiler nezdinde bulunan hak ve alacaklarına haciz işlemi uygulanmak suretiyle tahsili cihetine gidileceğini kaydetti.

İl Müdürü Bilal Başer, borcu bulunan (Bağ-Kur) 4/b sigortalılarının taksitlendirmeye müracaat etmelerinin kendi menfaatlerine olduğunu, bu konuda meslek kuruluşlarını, (Esnaf ve Sanatkar Odaları ile Ziraat Odalarını) bilgilendirme çalışmaları yapılacağını belirtti.

Başer, sürdürülebilir bir Sosyal Güvenlik için primlerin zamanında ödenmesini, Kayıt Dışı İstihdama tevessül edilmemesi gerektiğini belirterek, Kayıt dışı ile ilgili çalışmalarının da etkin bir şekilde devam ettiğini bildirdi.

Ekleme Tarihi
14.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Sgk'dan Prim Borcu Uyarısı
Link: Sgk'dan Prim Borcu Uyarısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız