Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Türkiye arıcılıkta Avrupa’nın organik ülkesi

Arıcılıkta Avrupa’nın organik ülkesi konumundaki Türkiye, yıllık 83 bin ton olan bal üretimini 200 bin tona çıkarmayı hedefliyor.


Dünyadaki bal arılarının yüzde 22’si, ballı bitkilerin ise yaklaşık yüzde 70’inin anavatanı olan Türkiye, dünya arıcılığında söz sahibi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
 
Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz, arıcılıkta Çin’den sonra dünyada ikinci sırada yer alan Türkiye’nin, kovan başına 17 kilogram olan bal verimini 40 kilograma çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Bahri Yılmaz, dünya genelinde bölgesel olarak yapılan arıcılık faaliyetinin, zengin gen kaynakları ve arıcılığa uygun coğrafyası sayesinde Türkiye’nin her noktasında yapılabildiğine dikkat çekti.

Yılmaz, balın üretim sürecinde, kovandan kavanoza kadar olan bütün aşamaların izlendiğini, bu nedenle ülkemizde üretilen balların güvenilir olduğunu dile getirdi.
 
Türkiye’de üretilen balların sadece yüzde 15’inin tarım alanlarında, yüzde 85’inin ise mera, ormanlık alan, tarım ilacı ve gübre kullanılmayan alanlarda üretildiğine vurgu yapan Bahri Yılmaz, Türkiye’nin arıcılıkta Avrupa’nın organik ülkesi konumunda olduğunu söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın makine ekipman desteğinden faydalandıklarını ve bu desteğin arıcılık faaliyetinde bulunan üyeleri için büyük önem taşıdığını ifade eden Bahri Yılmaz, makine ekipman desteği ve üreticilere kovan başına verilen 7 liralık desteğin artarak devam etmesini istedi.

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği’ne bağlı faaliyet gösteren il birliklerine ait 22 markalarının bulunduğunu belirten Yılmaz, hedeflerinin bu sayıyı artırmak olduğunu kaydetti.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
15.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Türkiye arıcılıkta Avrupanın organik ülkesi
Link: Türkiye arıcılıkta Avrupa’nın organik ülkesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız