Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Vezirköprü 

VEZİRKÖPRÜ'YE HİBE MÜJDESİ


SAMSUN (İHA) - AB kırsal kalkınma desteklerini üretici ve girişimcilerle buluşturacak olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) Samsun İl Koordinatörlüğü tarafından Vezirköprü ilçesinde IPARD 5. Başvuru Çağrı Dönemine yönelik tanıtım toplantısı düzenlendi.


Vezirköprü Belediyesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısına Vezirköprü Kaymakamı Ozan Balcı, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, idari amirler, kooperatif ve üretici birlikleri temsilcileri, muhtarlar, tarımsal işletme sahipleri ve 60'a yakın Vezirköprülü katılırken, TKDK'yı temsilen ise İl Koordinatörü Dr. Bülent Turan ile uzmanlar Volkan İmren ve Alişen Yılmaz toplantıda hazır bulundu.

TKDK'nın 29 Ağustos 2011 tarihinde Avrupa Birliği'nden yetki devrini aldığını belirten TKDK Samsun İl Koordinatörü Dr. Bülent Turan, "Faydalanıcı dostu olan TKDK, yetki devrini aldıktan sonra hiç vakit kaybetmeden 2011 yılı Ağustos ayında 1. ve 2. proje başvuru çağrı ilanlarına çıkmıştır. Bu dönemde TKDK Samsun İl Koordinatörlüğümüze mali büyüklüğü 40 Milyon TL'yi aşan 16 adet proje başvurusu yapılmıştır. Bu projeler üzerinde gerek il koordinatörlüğümüzde gerekse de Ankara'da bulunan kurum merkezimizde yapılan kontroller neticesinde desteğe hak kazanan 5 adet projenin sözleşmelerinin bu ay içinde yapılması planlanmaktadır. Toplam proje tutarı 15 milyon 835 bin 535 TL olan bu 5 proje için 7 milyon 80 bin 278 TL hibe desteği verilecek" dedi.
 
Kurumlarının 17 Kasım 2011 tarihinde çıktığı 3. başvuru çağrı döneminde gelen 3 proje ile 19 Aralık 2011 tarihinde çıktığı 4. başvuru çağrı döneminde gelen 7 projenin değerlendirmelerinin ise halen sürdüğünü belirten Turan, "Tarım ve kırsal alanların sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlayarak ilgili sektörleri AB standartlarına ulaştırma misyonuna sahip TKDK katılım öncesi mali yardım aracı olan IPA'nın Kırsal Kalkınma Bileşeni (IPARD) kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin 1 Mart 2012 tarihinde Beşinci Başvuru Çağrı İlanına çıkmış bulunmaktadır. Başvurular 15 Mart 2012 ile 13 Nisan 2012 tarihleri arasında il koordinatörlüğümüzde kabul edilecektir" diye konuştu.
 
"Tarımsal işletmelerin yeniden yapılandırılması ve topluluk standartlarına ulaştırılmasına yönelik yatırımlara yüzde 50-65, tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasının yeniden yapılandırılması ve topluluk standartlarına ulaştırılmasına yönelik yatırımlara ve kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesine yönelik yatırımlara yüzde 50 hibe desteği sağlanacak" diyen Dr. Bülent Turan, şöyle devam etti: "Tarım ve hayvancılık potansiyeli olan Vezirköprü ilçemiz aynı zamanda kültür turizmi ve yayla turizmi, el sanatları sektörleri açısından da cazibe merkezi olabilecek konumdadır. Kurum olarak kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi tedbiri kapsamında diploma sunamayan vatandaşlarımıza yönelik mesleki eğitim kursları açmak için İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile bir çalışma başlatmış bulunmaktayız. Müstakbel faydalanıcılarımızın bu kurslara karşı duyarlı olmaları, uğraştıkları faaliyet alanları ile ilgili açılacak kurslara katılmaları, IPARD kapsamındaki fonlardan yararlanabilmeleri açısından son derece önemlidir. Hedefimiz Vezirköprü ilçemizin ve Samsun ilimizin bu desteklerden azami ölçüde yararlanabilmesidir. Bu nedenle vatandaşlarımız başvuru çağrı döneminde uygun ve sürdürülebilir projelerini TKDK'ya sunmalıdırlar. TKDK Samsun İl Koordinatörlüğü 45 uzman personeliyle, başvuru sahiplerine her türlü desteği sağlayacaktır."

TKDK Samsun İl Koordinatörü Dr. Bülent Turan'ın Konuşmasından sonra söz alan Vezirköprü Kaymakamı Ozan Balcı ise Vezirköprü'nün 110 bin nüfusu ve 137 köyü ile büyük bir potansiyel barındırmasına rağmen bir halen mandırasının veya bir soğuk hava deposunun bulunmadığını söyleyerek gerek bu sektörlerde gerekse de el sanatları, kültür balıkçılığı ve kırsal turizm alanlarında projeler yapılabileceğini belirtti.
 
Toplantı TKDK'da görevli uzman Volkan İmren tarafından IPARD programının tanıtıldığı bir sunumun gerçekleştirilmesi ve vatandaşların program hakkındaki sorularının cevaplandırılmasının ardından sona erdi.

Ekleme Tarihi
15.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Vezirköprü'ye Hibe Müjdesi
Link: Vezirköprü'ye Hibe Müjdesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız