Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Zeytinyağı turistik ürün olacak yerli şarapla satılacak

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, zeytinin anavatanı Türkiye’nin zeytinyağının ticareti konusunda İspanya, İtalya ve Yunanistan’ın gerisinde olmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, zeytinyağının turistik ürün olarak kullanılması için çalışma başlattıklarını açıkladı.


Geleneksel Türk mutfağında zeytinyağının yerinin belirlenmesi, gastronomi turizmi içerisindeki payının artırılarak turistik ürün olarak kullanılması konularının görüşüldüğü Zeytinyağı Çalıştayı’nda konuşan Bakan Günay, “Türkiye zeytin ve zeytinyağının anavatanı. Bu alanda başka ülkelerden geri kalmamalı. Kendi markalarımızı yaratarak dünyaya açılmalıyız” dedi.

Dünya tanımalı

Türkiye’nin zeytinyağının anavatanı olduğunu yineleyen Günay, Türkiye’de hala zeytinyağını bilmeyen insanların olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Türkiye’de yılda kişi başı sadece 1-2 kilo zeytin tüketilmesi bizim açımızdan çok vahim. Zeytinyağında da üzüm ve şarap üretimi, ticareti konusunda olduğu gibi bir geri kalış var. Türkiye’ye gelenler Fransız şarabı ya da başka ülkeye ait zeytinyağı aramamalı. Türkiye markalı şarap, zeytinyağı arayıp, tüketmeli. Bütün dünyaya zeytinyağımızı ve şarabımızı tanıtmalıyız. Bunları marka haline getirmeliyiz.”

Balıkesir Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtma Grubu Başkanı Mehmet Semerci, Türkiye’de 80 çeşit zeytin bulunduğunu belirterek, “Biri iyi, diğeri kötü diye ayrım yapmak çok yanlış. Bunun yerine her yörenin kendi hikayesini anlatmalıyız. Zeytin ve zeytinyağının sağlık yönünü daha ön plana çıkarmalıyız” dedi.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
15.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Zeytinyağı turistik ürün olacak yerli şarapla satılacak
Link: Zeytinyağı turistik ürün olacak yerli şarapla satılacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız