Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Haziran 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Buğday Ereğli Ve Bölgenin Vazgeçilmez Ürünü 

BUĞDAY EREĞLİ VE BÖLGENİN VAZGEÇİLMEZ ÜRÜNÜ

KONYA (İHA) - Konya’nın Ereğli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından “Buğdayda kalite ve verim ve zararlıları ile mücadele” konulu bir seminer verildi.


Ereğli Ziraat Odası toplantı salonundaki seminere, Ereğli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Özgüven, Ereğli Ticaret Borsası Başkanı Amil Acar, sulama birlik temsilcileri, muhtarlar ve çiftçiler katıldı. Seminerde konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Özgüven, Ereğli’de 400 bin dekar alanda buğday ekimi yapıldığını belirterek, “Son yıllarda buğdaya alternatif olarak gösterilen ve ekimi yapılan mısırın ise 57 bin dekarlık sahada üretimi yapılıyor. Buğday Ereğli’nin ve bölgemizin vazgeçilmez ürünüdür” dedi.

ÇKS ile ekim sahalarının artık tamamen kayıt altına alındığını belirten Özgüven, bu sistem sayesinde tahmini değil gerçek rakamlarla ekim sahaları ve verimin ortaya çıktığını söyledi. Ereğli’de buğday kalitesinde bir artış yaşandığını da ifade eden Özgüven, “Kalite ve verim çiftçiye ve bölgeye ekonomik olarak yansıdı. Geçmiş yıllarda buğdayın en önemli zararlısı olan kımıl ve süne mücadelesinde büyük başarılar elde edildi. 2011 yılında iklim faktörü ve mücadelede yetersiz kalınması neticesinde çiftçi istediği hasılatı yakalayamadı” şeklinde konuştu.

Ereğli Ticaret Borsası Başkanı Amil Acar ise, kaliteli buğdayın borsada daha fazla ücretle işlem göreceğini ve alıcı bulacağını belirterek, çiftçilerin bilinçli üretim gerçekleştirmeleri gerektiğini ve kımıl ile süne zararlısına karşı daha aktif mücadele ortaya koymaları gerektiğini söyledi. Seminer soru cevap şeklinde son buldu. 

Ekleme Tarihi
16.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Buğday Ereğli Ve Bölgenin Vazgeçilmez Ürünü
Link: Buğday Ereğli Ve Bölgenin Vazgeçilmez Ürünü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız