Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Uşak Ziraat Odası Başkanı Nafiz Mıdık 

UŞAK ZİRAAT ODASI 850 ÇİFTÇİYİ FUARA GÖTÜRECEK

UŞAK (İHA) - Uşak Ziraat Odası Başkanlığı, 850 çiftçiyi ücretsiz olarak Konya’daki Tarım ve Hayvancılık Ekipmanları fuarına götürecek.


Uşak Ziraat Odası Başkanı Nafiz Mıdık, fuarda çiftçilerin tarım ve hayvancılık alanında kullanılan ekipmanları ve sektörde yaşanan gelişmeleri yerinde inceleme fırsatı yakalayacaklarını söyledi. Geziyi düzenlemedeki amaçlarının bölge çiftçisinin tarım ve hayvancılık alanındaki ekipmanları görmesini ve yöreye uygun ekipmanları karşılaştırarak doğru ekipmanları kullanmalarını sağlamak olduğunu ifade eden Nafiz Mıdık, “Geçen yıl da 500 kişi ile Bursa’daki fuara katılmıştık. Çiftçilerimiz fuarda faydalı bilgiler edindi. Bu yıl geziye katılacak çiftçilerimiz arasında bayanlarda var. Katılmak için müracaat eden herkesi götürüyoruz. Oda olarak bu tür faaliyetleri önemsiyoruz. Tarım ve hayvancılık ilimiz ekonomisi için büyük önem taşıyor. Yaklaşık 120 bin kişi kazancını tarımdan sağlıyor. Odamıza kayıtlı 18 bin üyemiz var. Sektördeki yenilikleri ve fırsatları takip etmek zorundayız. Konya’daki fuara 15 otobüsle 850 çiftçimizi götürüyoruz. Geziye katılan çitçilerimizin tüm masraflarını oda olarak biz karşılayacağız. Günü birlik gezinin çiftçilerimize fayda sağlayacağını umut ediyoruz ” dedi.

Bu yıl kış mevsimindeki yağışların tarım sektörünü olumlu etkileyeceğini de ifade eden Nafiz Mıdık, “Hasat döneminin bereketli geçeceğini ümit ediyoruz. Yağışlar bahar aylarında da devam ederse ürün rekoltesi ve kalitesi artacaktır. İlimizde genel olarak arpa, buğday, nohut ve haşhaş gibi tarım ürünleri daha yaygın olarak üretiliyor. Yağışların iyi olması çitçimizin yüzünü güldürdü. Ancak biz oda olarak ekonomik katkısı daha yüksek olan meyvecilik, yağlı tohum bitkileri ve sebzeciliğin geliştirilmesini arzu ediyoruz. Bunun gerçekleşebilmesi için de sulanabilir tarım alanların arttırılması gerekiyor. Ayrıca yöremize has önemli sorunlarımızdan biri de tarımsal işletmelerin küçük ölçekli olması. Tarımsal işletmeleri büyütüp sulanabilir tarım alanları çoğaltılabilirse çiftçimiz meyvecilik ve yağlı tohum bitkilerine yönelebilir. Fuara giden çiftçilerimiz sulama sistemleri, fide, fidan, meyvecilik ve yağlı tohum bitkileri konusunda da bilgi sahibi olacak" dedi.

Ekleme Tarihi
16.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Uşak Ziraat Odası 850 Çiftçiyi Fuara Götürecek
Link: Uşak Ziraat Odası 850 Çiftçiyi Fuara Götürecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız