Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Manisa Süt Üreticileri Birliği( Manisa Süt-Bir) Yönetim Kurulu Üyesi Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca 

SÜT ÜRETİCİSİNE MÜJDELİ HABER

MANİSA (İHA) - Manisa Süt Üreticileri Birliği( Manisa Süt-Bir) Yönetim Kurulu Üyesi Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca, süt desteklemelerinin Birlik üyelerinin hesaplarına yarın aktarılacağı müjdesini verdi.


Tunca, yaptığı açıklamada "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tarımsal destek ödemeleri kapsamında 2011 yılına ait dördüncü üç aylık (Ekim,Kasım, Aralık) süt destekleme ödemeleri üreticilerimizin Ziraat Bankası hesaplarına Cuma günü aktaracaktır. Hayvancılık ve tarım sektörü ülke kalkınması için en önemli adımlardan biridir. Bakanlığın vermiş olduğu desteklemeler ile de çiftçilerimizin hayvancılıkla ilgili faaliyet kapsamları artmaktadır. 2011 yılında üç kez, birinci dönem (Ocak, Şubat, Mart) , ikinci dönem (Nisan, Mayıs, Haziran) ve üçüncü dönem olmak üzere destekleme ücretleri hükümetimiz tarafından ödendi. Şimdide 4. dönem olan (Ekim,Kasım, Aralık) desteklemeleri Cuma günü Manisa Süt-Bir üyeleri hesaplarından alabilecekler. Üretici, bakanlık uygulamalarına göre dördüncü 3 aylık süt desteklemesinin bir litresinde 6 kuruş alacak” dedi.
 
 

BİRLİK ÜYELERİ FAYDALANACAK

Üreticilerin bir an önce Birliğe üye olarak devletin üreticilere sunduğu imkanlardan yararlanmalarını vurgulayan Tunca, “Üreticimizin üretmiş olduğu çiğ sütü, Bakanlıktan çalışma izni, üretim izni ve süt teşvik kod numarası almış, gıda siciline kayıtlı olan süt işleme tesislerine, fatura ve/veya müstahsil makbuzları karşılığında satan üreticilere; Ulusal Süt Kayıt Sistemi veri tabanına kaydettirmek şartıyla beher litre çiğ süt için destekleme ödemesi yapılmakta olup üreticilerin aldıkları müstahsil makbuzlarının yanında TÜRKVET kaydından süt ineği olup olmadığı ve inekleriyle bu kadar süt elde edip etmeyeceği de kontrol edildikten sonra destekleme ödemesi yapılmaktadır ve desteklemelerden faydalanabilmektedir” diye konuştu.

Tunca, Manisa’daki süt üreticilerinin 2011 yılı 4. döneminde yaklaşık 40 milyon litre sütün devlet desteğinden yararlandığını söyleyerek, Manisa Süt Bir’in üyelerinin bu teşvikten faydalandığını da sözlerine ekledi.

Ekleme Tarihi
16.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Süt Üreticisine Müjdeli Haber
Link: Süt Üreticisine Müjdeli Haber




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız