Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Eti Karam ve Eti Tutku Çikolataya Fransa’dan Tasarım Ödülü 

Eti Karam ve Eti Tutku Çikolataya Fransa’dan Tasarım Ödülü

ETİ, “ETİ Karam” ve “ETİ Tutku” çikolata tasarımları ile Fransa'nın en önemli tasarım ödülü olan “Label of the Observeur Du Design 2012” ödülüne layık görüldü.


“Agence pour la Promotion de la Création Industrielle (APCI)” tarafından 1999’dan bu yana düzenlenen “Observeur Du Design” ödülüne hak kazanan diğer tasarımlarla birlikte “ETİ Karam” ve “Eti Tutku” çikolata tasarımları 9 Kasım’dan bu yana Paris’teki “Cité des sciences et de l'industrie” de sergileniyor. Ayrıca ödüllü tasarımlar 2 yılda bir yayınlanan Observeur Du Design Ödüller Kitabı’nda da yer alacak.

ETİ, ürünlerin tasarımı için farklı sektörlerde ulusal ve uluslararası endüstri kuruluşlarına tasarım ve danışmanlık yapan, başarısı ödüllerle kanıtlanan usta bir tasarımcı olan Gamze Güven’i tercih etti. Ödüllü tasarımların yaratıcısı Gamze Güven’le birlikte sergiye katılan ETİ Pazarlama Hizmetleri Müdürü Merve Erdebil Munguldar “ETİ, yarım asrı aşan tecrübesiyle hayata lezzet yoluyla mutluluk katan bir marka. Bu başarının ardındaki en önemli faktörlerden biri ETİ’nin her alandaki innovatif yaklaşımı. ETİ, sadece ürünleriyle değil tüm fonksiyonlarıyla yenilikçiliği ve farklılaşmayı hedefliyor. Fransa’dan aldığımız tasarım ödülü de bunun en güzel örneklerinden. ETİ Karam ve ETİ Tutku çikolata tasarımları ile hem bitter hem de sütlü çikolatada süregelen kalıpların dışına çıkılarak, tüketicilerimizin çikolata yeme alışkanlıklarına uygun bir şekilde çikolatadan aldıkları hazzın artırılması hedeflendi. Kalitatif ve kantitatif olmak üzere birkaç aşamadan oluşan araştırmalarla yaklaşık 3 bin 500 kişi ile görüşüldü bu süreçte sütlü ve bitter çikolata tüketicilerinin çikolata yeme alışkanlıkları, beklentileri ve motivasyonları detaylı olarak incelendi. Kapsamlı araştırmaları sonrasında ETİ’nin yenilikçi, Gamze Güven’in yaratıcı bakış açısı ile ortaya çıkan ETİ Karam ve ETİ Tutku çikolata tasarımlarının ETİ markasına ve Türkiye’ye uluslararası prestij kazandırdığını düşünüyorum.” dedi.

Gamze Güven de; “Yenilebilir tasarım, daha önce çalışmadığım bir alandı. Dolayısıyla ETİ Çikolata Kategorisi, ETİ Karam ve ETİ Tutku Çikolata için brief vermek üzere davet ettiğinde, beni heyecanlandıran yeni bir alan ile tanışmış oldum. ETİ Tutku ve ETİ Karam çikolata tasarım sürecinde çikolatanın tarihi, yeme kültürü ve çikolata pazarı konusunda kapsamlı araştırma ve çalışmalar yaparak birçok alternatif tasarımlar geliştirdik.

ETİ Tutku Çikolata tasarımında Tutku bisküvinin iletişiminde yaratılmış olan absürt dünyadan ilham aldık. ETİ Tutku markasının mozaik karakterine ek olarak sıra dışı, çılgın ve şaşırtıcı imaja sahip, illüzyon yaratan esprili bir çikolata yaratmaya çalıştık. ETİ Tutku’da, dengeli ve simetrik gibi duran ama içinde eğrisel kanallar ve birbirinin aynısı olmasına rağmen farklı yönde ve bombede olan parçalar sayesinde bir illüzyon oluşuyor ve tasarıma bakan göz bu illüzyonu çözmeye çalışıyor.

ETİ Karam’da ise damak dokusuna yapıştırıp ağızda uzun eriterek yeme ritüelinden yola çıkarak bitter tablet dünyası için delikli ve özel dekorlu bir çikolata kurguladık. Yüzey kırılmaları sayesinde oluşan dekoru, bombeli formu ve delikli yapısının bütüncül tasarımı sayesinde piyasadaki klasik tablet çikolatalardan çok farklı, ezber bozan, bitter çikolatada reform yaratan bir tasarım oldu.” dedi.

Yenilebilir tasarım yeni rekabet alanı

ETİ’nin Tutku ve Karam Çikolata tasarımları ile Türkiye’de öncülerinden olduğu “yenilebilir tasarım” gerçeği, tüm dünyada inovasyon iştahı bitmek bilmeyen markaların rekabetteki yeni kilit faktörü olarak öne çıkıyor. Yapılan tüketici araştırmalarına göre, ürün ambalajların yanında artık ürünün kendisi de önemli bir satın alma kriteri haline geldi.

Tasarımın etki alanını genişletmesi, lezzet kadar görselliğin de öne çıkması ile keyif ürünleri üreten markalar da tüketicinin üründen aldığı hazzı artırma peşinde koşmaya başladı. Ürünün sadece lezzeti ile değil tüm duyulara hitap ettiği ölçüde haz verdiği bilinci ile markalar, “yenilebilir tasarım”a yönelmeye başladı.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
16.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Eti Karam ve Eti Tutku Çikolataya Fransadan Tasarım Ödülü
Link: Eti Karam ve Eti Tutku Çikolataya Fransa’dan Tasarım Ödülü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız