Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Azeri Çiftçiler Çilek İçin Geldi 

AZERİ ÇİFTÇİLER ÇİLEK İÇİN GELDİ

MANİSA (İHA) - Azerbaycanlı bir grup çiftçi, yerel yöneticileriyle birlikte çilek üretimi hakkında bilgi almak amacıyla Manisa’nın Kula İlçesi’ne geldi. Çilek tarlalarını inceleyen Azeri çiftçiler, Türk konukseverliğinden memnun kaldılar.


Ziyarete Izevanlı Belediye Başkanı İbzahimoror Hotella başkanlığında gelen kardeş ülke Azerbaycanlı çiftçiler, Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Kula Belediyesi Su Arıza işleri Şefi Mustafa Uyar, Tarım İlçe Müdürlüğü Bitki Koruma Müdürü Bilgin Sarısu’yu ziyaret etti.

Konuklarına ilçenin tarihi ve doğal güzellikleri hakkında da bilgi veren Kula Belediye Başkanı Aşkın, 1990’lı yıllarda tütün üretiminde yaşanan sıkıntı nedeniyle alternatif ürün olarak çilekçiliğe yöneldiklerini kaydetti. Belediyenin, çiftçilerin tarlalarını sulamaları konusunda yardımcı olduğunu, ayrıca DSİ’nin yaptığı bir göletin de sulamada kullanıldığını söyledi. Fide teminini Kaymaklık Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın sağladığını, dağıtımı İlçe Tarım Müdürlüğü’nün yaptığını anlatan Aşkın, ''Çilek üretimi bölge çiftçimizin iş ve aş kapısı oldu. Başıbüyük, Bebekli, Şeritli, Hacıtufan ve ilçe merkezinde çilek ekimi hızla ilerledi. Kaliteli çilek üretmek için titizlikle çalışıldı. Kimyasal kalıntı veya sağlığa zararlı hiç bir katkı maddesi içermeyen, AB standartlarında yetiştirilen Kula Çileği, sofraların aranan lezzeti haline geldi. Bugün Kula ve çevresinde yaklaşık olarak 10 bin ton çilek üretimi yapılmaktadır” dedi.

Azerbaycan heyetinden Nabiyev Ezriv ise, ülkesinde tarımın gelişmesi için çiftçiye yardım programlarının uygulandığını, biz de ülkemizde yayılmasını sağlamak için Kula çileği yetiştiriciliğini incelemeye geldik.

Azeri heyeti, ziyaretin anısına Başkanı Aşkın’a plaket takdim etti. Selim Aşkın da, konuklarına Kula Evleri maketi hediye ederek uğurladı.

Ekleme Tarihi
17.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Azeri Çiftçiler Çilek İçin Geldi
Link: Azeri Çiftçiler Çilek İçin Geldi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız