Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Yalova kıvırcık koyunu tescillendi, destek 65 TL 

Yalova kıvırcık koyunu tescillendi, destek 65 TL'ye çıktı

YALOVA (CİHAN)- Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şendoğan Erdem, Yalova Kıvırcık Koyunu’nun marka olabilmesi için gerekli çalışmaların sonuçlandığını ve artık resmen Yalova Kıvırcık Koyunu’nun tescillendiğini belirtti.


Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şendoğan Erdem, yaptıkları araştırmalar sonucunda Yalova’daki kıvırcık koyununun sayısını çıkardıklarını da açıkladı. İl merkezi ve köylerde toplamda 16 bin Kıvırcık koyunu olduğunu belirten Erdem, tescil kapsamına girecek olan kıvırcık koyunu sayısının ise 11 bin 250 olduğunu aktardı. Erdem, “80 koyunu olmayan yetiştiriciler koyunlarını tescil ettiremeyecek.” dedi.

İşletme bazında hayvan sahiplerinin isimleri ve mevcut Kıvırcık Koyunu sayıları ile ilgili verilerin birlik bünyesinde bulunduğunu söyleyen Erdem, Yalova Kıvırcık Koyunu’nun hayvan gen kaynaklarının korunması ve geliştirilmesi kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan destekleme programlarına alınması için girişimlerin tamamlandığını dile getirdi.

HAYVAN BAŞINA 65 TL DESTEK

Hayvan desteklemelerinde Tescilli Kıvırcık Koyunu için hayvan başına 65 TL destek alınacağını ifade eden Erdem, tescilli olmayan koyunlar için ise devletin hayvan başına 15 TL verdiğini ifade etti. Yalova Kıvırcık Koyunu ırkının en önemli fizyolojik özelliğinin değişik iklim şartlarında adaptasyon yeteneği olduğunu hatırlatan Erdem, “Yalova Kıvırcık Koyunu yeni çevrelerde kolayca yetiştirilebilen ve yemden faydalanma kabiliyeti oldukça yüksek bir hayvandır. Gelişimi ve üremesi de hızlı olan bu hayvanın diğer bir özelliği de ilk doğumda tek, ikinci doğumda ikiz ve üçüz yavru verme yeteneğinin olmasıdır.” diye konuştu. CİHAN

Ekleme Tarihi
18.03.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Yalova kıvırcık koyunu tescillendi, destek 65 TL'ye çıktı
Link: Yalova kıvırcık koyunu tescillendi, destek 65 TL'ye çıktı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız