Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Burdur 

Burdur'da hayvan oteli tamamlanıyor

BURDUR (CİHAN)- Burdur Yarı Köy Kalkınma Kooperatifi, büyük baş hayvanlar için ‘Toplu Bakım ve Sağım Tesisleri’ kurdu. Halen yapımı devam eden tesisin hayvancılık için model olacağı bildirildi. Tesis, her biri bin metrekarelik ve 30 ayrı toplu bakım ünitesi ile 40 başlıklı toplu sağım merkezinden oluşuyor.


        Türkiye’ye örnek olacak düzeyde olan tesiste kullanılan malzemelerin tamamen yerli üretim olduğu vurgulandı. Yapımı devam eden tesiste 750 büyük baş hayvanın barınacağı aktarıldı. Hayvanlarını otele bırakan köylüler, sadece yemini temin edecekler. Tesiste bir veteriner ve 6 bakım görevlisi yer alacak. Neredeyse bütün işlemlerin bilgisayarlar yardımıyla yapıldığı tesiste, hayvanların bütün ihtiyaçları karşılanacak.

        Ekonomisinin büyük bir çoğunluğunu tarım ve hayvancılığın oluşturduğu Burdur’da yatırımlar devam ediyor. Davetlilere verilen yemek sonrası halen inşaat halindeki tesislerde incelemelerde bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, bir arada olma kültürünün kendileri için çok önemli olduğunu belirtti. Dallı, toplu bakım ve sağım ünitesini kuran Yarı köylüleri tebrik etti ve her zaman destek olacaklarını söyledi.

        Tesis hakkında teknik bilgiler veren yapımcı firma yönetim kurulu başkanı Murat Başkal, Yarı Köy’de yapımı devam toplu sağım toplu bakım tesislerinin tamamen yerli üretim olduğunun altını çizdi. İç kaynaklarla yapılan 30 ayrı toplu bakımhane sayısının 50’ye çıkarılabilme özelliğinin bulunduğunu sözlerine ekleyen Murat Başkal, her biri 25’er hayvan kapasiteli olan besihanelerin ise 80 başa kadar çıkarılabilme özelliğine sahip olduğunu dile getirdi. 40 başlık sağımhanede ise aynı anda bütün hayvanların sağımın hijyenik koşullarda yapılabileceğine dikkat çeken Başkal, “Toplu bakım ve besihanelerin her biri bin metrekare olmak üzere toplam 30 bin metrekare alana sahip. Her bir besihanenin 300 metrekaresi kapalı, 700 metrekaresi ise gezinti alanından oluşmaktadır.” şeklinde konuştu.

        Toplu bakım ve toplu sağım tesislerinin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür eden Yarı Köy Kalkınma Kooperatifi Başkanı Adnan Kocabıyık, tamamen hijyenik ortamda sağılacak büyükbaş hayvanların sütlerini değerine satacaklarını anlattı. Kocabıyık, tesis sayesinde vatandaşın evinde inek bakmayacağını ifade etti.

        Kurulan tesisin, hayvan yetiştiricilerine büyük avantajlar getireceğini anlatan Başkan Adnan Kocabıyık, Kırsal Kalkınma Yatırım Projesi kapsamında yüzde 50 hibe aldıklarını bildirdi. Başkan Kocabıyık, sözlerini şöyle tamamladı: “Bütün ortaklarının Ziraat Bankası'ndan 7 yıl sıfır (0) faizli kredi alacaklar. Ödemesinde ise iki senesi ödemesiz olacak.” Tesisin yapımına en çok sevinen ev hanımları olurken, inşaatın bitmesini dört gözle bekliyorlar.



Ekleme Tarihi
18.03.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Burdurda hayvan oteli tamamlanıyor
Link: Burdur'da hayvan oteli tamamlanıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız