Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 11 Eylül 2025 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Altın Çileğin de Turşusunu Yaptılar 

Altın Çileğin de Turşusunu Yaptılar

Antalya'nın Alanya ilçesinde bir şarküteri sahibi, altın çileğin turşusunu yaparak satışa sundu.


Alanya'da 5 ay önce Hüseyin Yeğin adlı kişi tarafından hizmete açılan şarküteri, ilginç turşu çeşitleriyle dikkati çekiyor. Kiraz, avokado, alıç, kayısı, dağ muşmulası, brokoli, mantar gibi ürünlerin turşusunu yaparak müşterilerinin ilgisini çeken Hüseyin Yeğin, bu kez de kendi yaptığı altın çilek turşusunu satışa çıkardı.

Yeğin, gazetecilere yaptığı açıklamada, çeşidin bol olmasının müşterilerin dikkatini çektiğini ve ilgisini artırdığını söyledi. Çocukluğundan beri turşu çeşitlerine ilgi duyduğunu ve turşu üzerine bir iş yeri açtığını anlatan Yeğin, son olarak altın çileğin turşusunu yapmaya karar verdiğini dile getirdi.

Altın çilek turşusunu gören müşterilerin önce çok şaşırdığını belirten Yeğin, "Bu turşuyu yaparken beğenilip beğenilmeyeceği konusunda bazı tereddütlerim vardı. Ancak müşterilerin gösterdiği ilgi tereddütlerimin yersiz olduğunu ortaya çıkardı" dedi.

Altın çilek turşusunun limon tuzu, sirke, tuz ve biraz da su eklenerek yapıldığını ifade eden Yeğin, ileride bir turşu fabrikası açarak Türkiye'ye her türlü ürünün turşusunu yedirmeyi amaçladığını kaydetti.

- Antalya - (AA)

Ekleme Tarihi
20.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Altın Çileğin de Turşusunu Yaptılar
Link: Altın Çileğin de Turşusunu Yaptılar




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız