Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Fındık eksperlerine eğitim 

Fındık eksperlerine eğitim

GİRESUN (CİHAN)- Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Giresun Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu, 2012 ürünü fındıkta bugüne kadar hasar tespiti gözlemlemediklerini söyledi.


        Yaşaroğlu, yaptığı açıklamada, Giresun’da, Ankara ve Bursa Bölge Müdürlükleri ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinin katılımlarıyla eksperlere yönelik eğitim toplantısının gerçekleştirildiğini söyledi. Eğitimin iki gün sürdüğünü ve çok başarılı geçtiğini vurgulayan Yaşaroğlu, "Her yıl yapılan eksper eğitimini, bu yıl Giresun'da gerçekleştirdik. TARSİM Giresun Bölge Müdürlüğü’nün organizasyonunda yapıldı bu eğitim. Burada Başarılı bir eğitim gerçekleştirildi." dedi.

        Bülent Yaşaroğlu, "Üreticilerin eksper ihtiyacı olduğunda eksperlerimizin bilgili, kendini geliştirmiş ve daha tecrübeli bir şekilde hasar tespitine gidebilecek. Verdiğimiz eğitim tüm ürünlerdeki hasar ihtimaline karşı eksperlerimizin bilgilerini güncellemek, deneyimlerini arttırmak, dolayısıyla hasar tespitlerini daha doğru, sağlıklı ve pratik bir şekilde yapmaya yöneliktir. Çalışmalarımız çok başarılı oldu." diye konuştu.

        2012 ürünü fındıkta bugüne kadar hasar tespiti gözlemlemediklerini aktaran Yaşaroğlu, ancak Mart-Nisan aylarında iklimin dengesiz seyretmesinin ürün için tehdit oluşturduğunu sözlerine ekledi. CİHAN

Ekleme Tarihi
21.03.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Fındık eksperlerine eğitim
Link: Fındık eksperlerine eğitim




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız