Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Nitrat Kirliliği İzleme Aracı Alındı 

NİTRAT KİRLİLİĞİ İZLEME ARACI ALINDI

KAYSERİ (İHA) - Kayseri Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Aydın Çalışkan, tarımsal çevrenin korunması ve tarımdan kaynaklı ekolojik dengede meydana gelen bozunmaların engellenmesi kapsamında bakanlık tarafından mobil laboratuar tahsis edildiğini söyledi.


İl Müdür Vekili Çalışkan, mobil laboratuar tanıtımında yaptığı konuşmasında, toplumun gıda ihtiyacındaki artışın Türk çiftçilerinin üretim kapasitelerini geliştirmeye zorladığını söyledi.

Daha fazla üretimin ise sulara tarım kaynaklı kirlilik girdilerinin artışına neden olduğunu belirten Çalışkan, "Nitrat Yönetmeliği gereği Bakanlığımızca oluşturulan mevcut su kalitesi izleme ağını desteklemek üzere 20 adet Mobil Laboratuar alınmıştır. 1 adet Mobil Laboratuar da ilimize tahsis edilmiştir. Müdürlüğümüzce belirlen 30 adet su numunesi alma istasyonundan ve Niğde ilinde belirlenen istasyonlardan numune alıp, suda 48 çeşit analizlerini anında yaparak sonuçların Bakanlığımız sistemine online olarak gönderilecektir. Aracın içerisinde su ve toprakta bulanıklık, tuzluluk, alüminyum, amonyum, brom, su sertliği klor, krom, bakır, flor, demir, magnezyum, nikel, nitrat, fosfat gibi analiz yapılabilecektir. Mobil laboratuar, 20'ye yakın ekipmanlara ilaveten dizüstü bilgisayar, yazıcı, jeneratör, buzdolabı gibi cihazlarla donatılmıştır. Mobil laboratuarı su analizlerinin yanı sarı, bazı organik toprak kirliliği parametrelerini analiz edecek kapasiteye sahiptir" dedi.

Çalışkan, laboratuarların gezici olması sebebiyle komşu illere de hizmet verilebilmesi açısından serbestlik sağladığını sözlerine ekledi. 

Ekleme Tarihi
21.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Nitrat Kirliliği İzleme Aracı Alındı
Link: Nitrat Kirliliği İzleme Aracı Alındı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız