Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Teknesini herkesin gözü önünde batırdı 

Teknesini herkesin gözü önünde batırdı

Trolle avlandığı gerekçesiyle 'Latif Dede' isimli teknesine el konulan balıkçı Faruk Ekici, aracının kendisinden alınmaması için ilginç bir eyleme imza attı. Ekici, polislere teslim etmemek amacıyla 7 kişinin ekmek yediği tekneyi batırdı. Olaylar sırasında polisler ile balıkçılar arasında uzun süre arbede yaşandı.


Kumkapı Balık Hali Limanı'nda dün akşam eşine az rastlanır bir olay yaşandı. Trolle avlandığı iddiasıyla teknesi Yediemin parkında bulunan ve elinden alınmak istenen Faruk Ekici, ilginç bir eylem yaptı. Tekneyi haciz için gelen polis ekiplerine vermek istemeyen Ekici, yaklaşık 20 arkadaşıyla birlikte 16 metre uzunluğundaki geminin üzerine çıktı.

Teknenin su almasını sağlayan Ekici ve meslektaşları, kendilerinin de gemiyle birlikte denize batacaklarını söyledi. Sular teknenin odalarını doldurmaya başladığı sırada, birdenbire yan yatınca teknenin üstündekiler can havliyle kıyıya atladı. Sinirlerine hakim olamayan balıkçılar polis ekiplerine sopalarla saldırdı. Yaşanan arbedede bir polis memuru hafif şekilde yaralandı. Olaylar güçlükle yatıştırıldı.
İlk önce kendisinin de tekneyle birlikte batacağını söyleyen Faruk Ekici, "Ben bu teknenin içinde öleceğim. Bundan başka ekmeğim yok. Devlet bu tekneyi mahkeme kararı çıkmadan almaya çalışıyor. Kanser hastası çocuğumu sokakta bırakıyor" dedi. Tekneyi yüzer hale getirmek için en az 50 bin lira masraf yapması gerektiğini belirten Ekici, geminin yaklaşık 250 bin TL değerinde olduğunu ifade etti.

BALIKÇILAR: TROL AVCILIĞI KÖTÜ BİR ŞEY DEĞİL

Trol avcılığını savunan ve halka doğru şekilde anlatılmadığını öne süren Sedat Küçük, "Ben su ürünleri mezunuyum. Trol avcılığı kötü bir şey değil. Avrupa Birliği ve kuzey ülkelerde trol avcılığı esastır. Diğer avcılıklar sakıncalıdır. Örneğin Danimarka'da 5 binin altında gırgır avcılığı yapılamaz. Bizim ithal dediğimiz balıklar trol avcılığının ürünüdür. Bana eşim bile 'siz denizde kürtaj yapıyorsunuz' diyor" diye konuştu.
 
Küçük, trol avcılığını şöyle tarif etti: "Kayığın büyüklüğüne göre arkasında iki kapı bulunuyor. Bu kapılar deniz yüzeyinde zemine değerek, suyu bulandırır. Oradaki balık da bir şey göremediği için torbaya girer. Balığın yumurta yapabileceği yerlerde trol yapılamaz. Eğer yapılsa bile teknenin batma riski çok yüksektir. Trol avcılığı düz zeminde yapılır. Bizim denize verdiğimiz zarar çizgi şeklindedir. Zarardır. Ama diğer avcılıkların yanında yüzde bir zarardır. Avcılık ile ilgili yeni bir düzenleme gerekiyor. Tarım Bakanlığı'nın daha bilimsel bakması gerekiyor."

Yaşanan olaylar polis ekiplerinin araya girmesiyle son buldu. Polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
21.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: trol avcılığı, trol, tekne, balık, Haber, Teknesini herkesin gözü önünde batırdı
Link: Teknesini herkesin gözü önünde batırdı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız