Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
İspanyol şekerleme ve çikolata üreticileri Produlce’u kurdu 

İspanyol şekerleme ve çikolata üreticileri Produlce’u kurdu

İspanya şekerli ürünler pazarının beş derneği bir araya gelerek İspanyol Şekerli Ürünler Derneği (Produlce) adlı yeni bir dernek oluşturdu.
 
Dernek, şekerleme ve sakız, çikolata ve kakao ürünleri, bisküvi, helva, badem ezmesi ve şekerli fırıncılık ürünleri kategorilerinde çalışan 62 şirket öncülüğünde kuruldu. Produlce’un İspanya şekerli ürünler sektörünü, İspanya Gıda ve İçecek Dernekleri Federasyonu’nun (FIAB) aktif bir üyesi olarak ulusal düzeyde, Avrupa Çikolata, Bisküvi ve Şekerleme Endüstrileri Derneği CAOBISCO’nun aktif bir üyesi olarak da Avrupa düzeyinde temsil edeceği bildirildi.

Produlce Başkanı Olga Martinez, “Aynı sektördeki farklı partnerlerin çabalarının birleştirilmesi sayesinde, 115.000 kişinin üzerinde istihdam sağlayan ve İspanya gıda ve içecek sektörünün büyümesinde %19 payı olan endüstrimizin değerlerini ve güçlerini en etkili şekilde bir araya getireceğiz” dedi. 2010 yılındaki 4,6 milyar Euro yıllık cirosu ile İspanya gıda ve içecek endüstrisinin %6’sını oluşturan şekerli ürünler sektörü, İspanya gıda ve içecek endüstrisinin büyümesinde %19 paya sahip. İspanya gıda ve içecek endüstrisinin en büyük 7. üreticisi olan şekerli ürünler sektörü; Almanya, İngiltere, Fransa ve İtalya'dan sonra, Avrupa Birliği’nin de 5. en büyük şekerleme üreticisi konumunda.
 
Sektör toplam üretiminin %25’ini ihraç ediyor. Nielsen pazar araştırmalarına göre, şekerli ürün kategorileri İspanyol tüketicilerinin alışveriş sepetlerinde %86 oranında bir paya sahip.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
21.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: İspanyol, şekerleme, çikolata, Produlce
Link: İspanyol şekerleme ve çikolata üreticileri Produlce’u kurdu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız