Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Bakan Eker: Meralara yapı inşa etmenin yolu açılacak
 
ANKARA - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, merada hayvancılık yapan üreticilere meralara işleriyle ilgili yapı inşa etmelerinin yolunun açılacağını söyledi.
 
 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği’nin (ASÜD) 2. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Eker, merada hayvancılık yapan üreticilerin meralara yapı yapmalarının yolunu açacaklarını ifade ederek, “Meralarda hayvancılık yapacak üreticilerin kiralanan alanlarda faaliyetleriyle ilgili yapı yapmalarına imkân verecek düzenleme getiriyoruz.
 
Merayı 30 yıllığına kiralıyorsunuz. Orada biçeceği otu depolayacağı barınak, aletlerini ve makinelerine koyacağı depo yapamıyor. Hâlbuki orada hayvancılık yapacak ve kiralamışsa, merayı ıslah etmek ve yaptığı işle ilgili ihtiyaç hissedilecek hiç değilse minimal ve askeri düzeyde bina yapması lazım. Bununla ilgili düzenleme Bakanlar Kurulu’na tasarı olarak geldi ve imzalandı yakında meclise gelecek." dedi.

Genel Kurulda bir müjde veren ASÜD Genel Başkanı Harun Çallı ise Avrupa Birliği ülkelerine süt ve süt ürünleri ihracatının yeniden başlayacağını vurgulayarak, “Nisan 2010 tarihinde başlattığımız Türkiye süt ve süt ürünlerini Avrupa Birliği pazarına girişinin desteklenmesi projesi Avrupa Birliği Gıda ve Veterinerlik Ofisi’nin gerçekleştirdiği denetimle son aşamasına gelmiş bulunuyor. Bu sonuç raporunun yayınlanmasının ardından Avrupa Birliği ülkelerine süt ve süt ürünleri ihracatının yeniden başladığı müjdesini vereceğiz." şeklinde konuştu. 

Ekleme Tarihi
22.03.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Bakan Eker: Meralara yapı inşa etmenin yolu açılacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız