Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Özden Kuruyemiş, kuruyemiş, çerez 

Kalite belgesi alma çalışmalarını hızlandırdı

Özden Kuruyemiş GM Özden, yıllık 250 ton kuruyemiş üretimi ve paketlemesini yaptıklarını ifade etti.


BALIKESİR - Özellikle Marmara ve Ege bölgesinde satış ağı bulunan Özden Kuruyemiş, kalite belgelerini almak için çalışmalarına hız verdi. Özden Kuruyemiş Genel Müdürü Cüneyt Özden, yıllık 250 ton kuruyemiş üretimi ve paketlemesini yaptıklarını ifade etti. Firmalarının 1970 yılından beri kuruyemiş ürettiğini anımsatan Özden, bugün itibarıyla kuruyemişi küçük paketler halinde, sıcak satış yöntemiyle yerel market zincirleri ve farklı kurumsal firmalara satış yaptıklarını anlattı.

Özden "Yıllık 250 ton üretim yapıyoruz. Şu anda tam kapasitemiz yıllık bin ton. İmalat ve pazarlamada sektöründe hizmet veriyoruz. Kendi araç filomuzla Marmara ve Ege bölgesinde satış yapıyoruz. Şu anda kalite belgesi alma çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu belge ile kalitemizi de ispat etmiş olacağız“ dedi.

Firmalarına yaptıkları yatırımlar hakkında da bilgi veren Cüneyt Özden, geçen yıl araç filolarına iki yeni araç eklediklerini ayrıca yeni paketleme makinesi alımı yaptıklarını açıkladı. Özden, "Bu yıl elimizdeki bütün makineleri revizyona giderek yenilemiş olduk. 2012 yılında 100 bin euroluk yatırımla iki yeni araç ve yeni makinelerle yatırım yaparak, satış ağımızı genişletmek istiyoruz. Satış alanında yaptığımız yatırımlarla daha çok nokta ve firmalara ulaşmayı hedefliyoruz" şeklinde bilgi verdi.

Sektörde göze çarpan en büyük sorun ve problemlerin merdiven altı üretim yapan işletmeler olduğunu aktaran Özden "Evinin bir odasında bile üretim yapan kişiler var. Sağlıksız ve kalitesiz ürün yaparak fiyatları dik yarıdan bölen kişiler piyasada haksız rekabet ortamı sağlıyor. Bunun olması da bizleri olumsuz yönde etkiliyor. Tarım İl Müdürlüğü gerekli denetimleri yapıyor fakat onlar da kendilerine bağlı olan yani bizler gibi kayıtlı firmaları denetliyor“ ifadelerini kullandı. Kuruyemişin tarımsal bir ürün olduğunu hatırlatan Özden, "Müstahsil ürün alımı yapıyoruz. Bununda yüzde 4 stopajı oluyor. İster istemez maliyetlerimize yansıyor. Yine malın perakende çıkışının KDV oranı yüzde 8'i buluyor. Bu durum bizim için handikap oluşturuyor“ değerlendirmesini yaptı.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
22.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Özden Kuruyemiş, kuruyemiş
Link: Kalite belgesi alma çalışmalarını hızlandırdı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız