Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Özsüt 2012 yılında yurtdışı atılımlarına hız kazandıracak 

Özsüt 2012 yılında yurtdışı atılımlarına hız kazandıracak
Vizyonu ve yaptığı çalışmalarla sektörde söz sahibi haline gelen Özsüt, düzenlediği basın toplantısıyla hem 2011 değerlendirmesi yaptı, hem de 2012 yılına ilişkin hedeflerini açıkladı.
Genel Müdür Yıldırım Çullu toplantıda, KKTC Lefkoşa şubesiyle başlayan yurtdışı projelerine 2012’de hız vereceklerini vurguladı.

22.03.2012, İstanbul

74 yıllık lezzet mirasının adı Özsüt, basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği buluşmada 2011’e ilişkin değerlendirmelerde bulunurken 2012 hedeflerini de anlattı.

Toplantıda bilgi veren Genel Müdür Yıldırım Çullu, 2011’in Özsüt açısından olumlu geçtiğini vurgulayarak cirosal anlamda %25 oranında bir büyüme kaydettiklerini belirtti. Çullu, önümüzdeki 5 yıllık stratejik plan çerçevesinde ise hedeflerinin 3 kat büyüyerek 100 milyon TL ciro yapmak olduğunu ifade etti.

2011 yılında yeni konseptleri Özsüt Atölye ve Özsüt Fırın’a da ağırlık verdiklerini açıklayan Yıldırım Çullu, böylelikle misafirlerine ana öğünler için de farklı seçenekler sunma imkanı yakaladıklarını söyledi. Aynı zamanda kafe konseptinde yer alan ürünlerin de, hem Özsüt Atölye’de hem de Özsüt Fırın mağazalarında yer aldığını sözlerine ekledi. Ayrıca kaymaklı dondurma, keşkül, tavukgöğsü, fırın sütlaç ve kazandibi gibi sütlü tatlılarda yakın zamanda %100 keçi sütü kullanılacağının haberini verdi. Bu sene yaptıkları yenilikler arasında “Özsüt Krema” ve “Özsüt Yoğurt”u da gösteren Yıldırım Çullu, kendi üretimleri olan ve Özsüt pastalarında kullanılan kremaların satışına 2012 ortalarında başlanacağını söyledi. Çullu, geleneksel yöntemlerle üretilen ve hiçbir koruyucu katkı maddesinin kullanılmadığı Özsüt Yoğurt’un ise, nisan-mayıs aylarında, ulusal bir zincirde satışa sunulacağını belirtti.
 
Şubeleşmeye büyük önem verdiklerini ve 2011 yılında franchise modellerinin tam anlamıyla benimsendiğini de ifade eden Çullu, geçtiğimiz sene içerisinde Özsüt mağazalarının sayısının 145’ten 160’a çıktığını vurguladı. Ayrıca Özsüt olarak kurumsal kanalda yapılan yatırımlara ve yer aldıkları sosyal sorumluluk projelerine de dikkat çekti.

2012 yılında şubeleşmeye verdikleri önemi sürdüreceklerini belirten Yıldırım Çullu, özellikle yurtdışı yatırımları için fizibilite çalışmalarına hız kazandıracaklarını söyledi. Büyük kentlerde yeni açılan ana arterlerde ve henüz Özsüt şubesinin bulunmadığı illerde yayılma stratejilerinin olduğunu da ekleyen Çullu, sözlerine şöyle devam etti: “2012 yılında girmek istediğimiz iller arasında Bolu, Muğla, Marmaris, Çorum, Amasya, Sivas, Sinop ve Çankırı yer alıyor. Bu illerde mağaza açılışları için çalışmalarımız hızla devam ediyor.
 
Ayrıca bu yıl başta çevre ülkeler olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinde de yatırımlar hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Komşu coğrafyada ve damak tadı anlamında ortak paydamızın bulunduğu ülkelerde yeni şubeler ile yer almayı planlıyoruz. Geçtiğimiz seneye baktığımızda 25 şubemizin hayata geçtiğini görüyoruz, 2012’de de yaklaşık olarak aynı rakamlar hedefimiz. Kurumsal anlamda ise Tatlı Mola markasıyla büyümeyi hedefliyoruz. Öncelikli olarak büyük ölçekli market kanalı, yerinde tüketim kanalı (ev dışında tüketim) ve Horeca kanalı, hedef kanallarımız. Buralarda hem Private Level hem de Tatlı Mola markası ile önemli büyümeler gerçekleşmesini bekliyoruz.”


Özsüt hakkında:
 
1938 yılında İzmir Kemeraltı’nda Özsüt Muhallebicisi olarak Sefer Usta’nın başlattığı tatlı serüveni 1980 yılında Sefer Usta’nın oğlu İbrahim Urlulu liderliğinde Özsüt ustalarının da ortaklığıyla büyüyerek geliştirildi. İlk şubesini 1991 yılında İzmir Alsancak’ta açmasının ardından, 1996’da 6 şubeye ulaşan Özsüt, hızlı bir gelişme kaydederek 2002 yılında şube sayısını 50’ye çıkardı. Kuruluşunun 74. yılını kutlayan Özsüt, günümüz itibariyle 155’in üzerinde şubesiyle faaliyetlerini devam ettiriyor.
 
Tatlı serüvenine kazandibi, muhallebi, ekmek kadayıfı, peynir tatlısı ve aşure gibi geleneksel tatlılar üreterek başlayan Özsüt, tüketicilerin talepleri doğrultusunda yeni teknolojileri kullanarak günden güne gelişme kaydetti. Klasik tatlıcı dükkanlarından kafe konseptine geçiş yapan Özsüt, ürün yelpazesine pasta, kurabiye, dondurma, kahve ve çikolatayı da ekledi. Tüm ürünlerinde günlük mandıra sütünü kullanarak doğallığı ön plana çıkaran ve tüketicilerin farklı pastalara olan talebini göz önünde bulunduran Özsüt, Fransa’daki ünlü pasta okulu Lycee Professionel “Aguste-escoffier”den danışman getirerek, farklı lezzetlerde pasta tasarımlarını da tüketicileriyle buluşturdu. Aynı zamanda Özsüt’ün spesiyal pasta grubu şefleri, dünyaca ünlü Fransız aşçılık sanatları okulu Le Cordon Bleu’de düzenli olarak eğitim programlarına katılmaktadırlar. Özsüt 2009 yılı itibariyle çikolata üretimine başladı. Fransa’nın en iyi çikolatası Valrhona’nın lezzetini Türk damak tadına uygun şekilde işleyen Özsüt’ün Madlen ve Special Çikolataları bulunmaktadır. Özsüt, kahvelerinde de birçok yeniliği hayata geçirdi.
 
Fransa’nın en büyük kahve üreticisi Cafés Richard ile işbirliği gerçekleştiren Özsüt, Türk damak tadına uygun kahve harmanları geliştirerek tüm şubelerinde satışa sundu. Özsüt’ün yeni konsepti Özsüt Fırın’ın menülerinde ise çeşitli ekmekler, sandviçler, salatalar ve omlet çeşitleri bulunmaktadır. Özsüt ayrıca, 2009 yılından beri yemekli konsepti “Atölye” ile misafirlerine salatadan pizzaya, kırmızı-beyaz et spesiyallerinden kreplere kadar geniş bir menü ile ünlü yerel mutfak lezzetlerini bir arada sunmaktadır. Özsüt Atölye’ler bugün, İstanbul Caddebostan, Fenerbahçe, İzmir Ege Park, Çiğli Kipa ve Kemalpaşa’da hizmet vermektedir. Özsüt 2010 yılının Eylül ayında “Tatlı Mola” markası ile organize perakende sektörüne de giriş yapmıştır.

Ekleme Tarihi
22.03.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Özsüt 2012 yılında yurtdışı atılımlarına hız kazandıracak
Link: Özsüt 2012 yılında yurtdışı atılımlarına hız kazandıracak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız