Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Muğla’da organik tarım yaygınlaştırılıyor 

Muğla’da organik tarım yaygınlaştırılıyor
 
MUĞLA - Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce hazırlanan “Organik Tarımı Tanıtma ve Yaygınlaştırma Projesi”, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)’ndan desteklenmeye hak kazandı.
 
2010 Yılı İktisadi Kalkınma ve Mali Destek Programı'nda desteklemeye hak kazanan Muğla’nın Özlüce ve Yaraş köylerinde organik tarım projesi çalışmalarına başlandı. 68 bin 221 TL olan proje bütçesinin süresi ise 12 ay olarak belirlendi.

Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü salonunda düzenlenen tanıtım toplantısına Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Topal, GEKA temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Songül Topal, projenin GEKA tarafından 2010 Yılı İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı içerisinde desteklenmeye hak kazandığını söyledi. Topal, “Projemizin amacı, Özlüce ve Yaraş köylerindeki üreticilerimize, organik tarım bilincine ulaşmalarını sağlayacak eğitimler vermek. Bir yıllık proje sürecinde Özlüce ve Yaraş köylerinde organik tarım üretimine başlanarak, üretici ve tüketicilerimizin sürdürülebilir üretim ve sağlıklı ürünler konusunda bilinçlenmesi sağlanacak. Proje kapsamında üreticilerimize, organik tarım ile ilgili eğitimler verilecek. Eğitimler sırasında belirlenecek olan üreticiler ile sertifikasyon kuruluşları arasında yapılacak sözleşme ile organik üretime başlanacak. Projenin gelişim evrelerinde organik pazarların oluşturulması, ekolojik turizm ve aile işletmeciliğinin gelişmesi gibi etkiler beklenmektedir. Organik tarım, sentetik kimyasallar kullanmadan, çiftlik döngüsü dediğimiz doğal döngü içinde gerçekleşen, doğaya ve insana dost bir üretim şeklidir. Yöreye adapte olmuş yerel tohumların ve yerli hayvan ırklarının kullanılması nedeniyle mevcut doğal varlıklarımızın korunmasını sağlanacak. Her iki köyümüzde de çeşitli ürünler yetişebilmektedir.” dedi.

Projeyi hazırlayan Ziraat Mühendisi Sema Köseoğlu ise organik tarımın sentetik kimyasallar kullanmadan doğal döngü içinde gerçekleşen, doğaya ve insana dost bir üretim şekli olduğunu belirterek, “Amaç, doğayı korumak ve sağlıklı ürünler üretmek.” diye konuştu.

Ekleme Tarihi
24.03.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Muğla da organik tarım yaygınlaştırılıyor
Link: Muğla’da organik tarım yaygınlaştırılıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız