Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
bifa, bisküvi 

Bifa, yatırımlarını sürdürüyor
 
Mustafa Pınarbaşı, geçen yıl tesislerine 20 milyon TL tutarında yatırım yaptıklarını söyledi.

KARAMAN - Bifa Bisküvi Genel Müdürü Mustafa Pınarbaşı, Türkiye’nin en eski bisküvi markaları arasında gösterilen firmalarının hem iç hem de dış pazarda büyümesini sürdürdüğünü belirterek, yeni dönemde yurtdışı yatırımlarının süreceğini açıkladı.

Firmalarının geçen yıl 20 milyon TL tutarında yatırım yaptığı bilgisini veren Pınarbaşı, yeni projelere bu yıl da devam edeceklerinin altını çizdi. Pınarbaşı, “Bifa olarak, ürünlerimizi 81’in üzerinde ülkeye ihraç ediyoruz. Cezayir’de kurduğumuz fabrika ile o bölgedeki yerel pazarlara hizmet veriyoruz. Cezayir’de 2011 yılında gerçekleşen 5 milyon dolarlık yatırımımız ve 2012 yılında 8 milyon dolarlık yeni yatırımımız ile bölgedeki faaliyetlerimiz hız kesmeden devam edecek. Ürünlerimizi ihraç ettiğimiz her ülkenin ihtiyaç ve beklentilerini gözeterek üretim yapmak gerektiği bilinciyle hareket ediyoruz” aktarımını yaptı. Firmalarının 1962’den bu yana bisküvi sektörüne Bifa markasıyla hizmet verdiğini anlatan Pınarbaşı, Karaman’daki 90 bin metrekarelik toplam alan üzerindeki 75 bin 548 metrekarelik kapalı alandaki tesislerinde bisküvinin yanı sıra çikolata, kek, kraker gibi farklı ürün gruplarına yönelik üretim gerçekleştirdiklerini kaydetti. Pınarbaşı, günlük 470 bin kilogram kapasite ile 400 barkotta farklı özellikte mamul ürettiklerinin altını çizdi.

Üretim kapasitesi artacak

Pınarbaşı, Bifa’nın üretim kapasitesini geliştirmek ve ürün çeşitlerine yenilerini ekleyebilmek amacıyla, uluslararası bir firma olmanın da verdiği sorumlulukla mevcut üretiminin yanında yeni ve modern kek ve gofret yatırımlarını 2011 yılında projelendirerek, ülke ekonomisine kazandırdığını ifade etti. Pınarbaşı, Bifa’nın bu yıl ise üretim kapasitesini artıracağına değinerek, “Bifa, kazancını sürekli yeni yatırımlara dönüştürme heyecanı ve cesaretiyle geleceğe yönelik kısa ve uzun vadeli planlarını sürdürüyor. Bu yıl itibariyle kek ve bisküvi grubu ürünlerde üretim kapasitemizi yüzde 100 oranında yükseltmeyi ve tüm üretimde ortalama yüzde 15’lik bir artışı hedefliyoruz” dedi.

Firmalarının çikolata, gofret, kek ve kraker tesislerine ilave bünyesindeki soğuk hava tesisi, un ve mukavva ambalaj fabrikalarıyla ihtiyaç duyduğu hammaddenin önemli bir kısmını ürettiğine işaret eden Pınarbaşı, “Böylelikle üretimin her aşamasını kontrol altında tutarak, ürünlerimizin güvenilirliğini ve kalite standardını korumayı amaçlıyoruz. Bu amaç doğrultusunda ISO-EN 22001, ISO-EN 9001 ve CE TSE-ISO-EN 14001, K-Q TSE belgelerini almış ve kalite odaklı çalışma disiplini ile katılmış olduğumuz çeşitli gıda kalite yarışmalarında bir altın, iki gümüş madalyaya layık görüldük” ifadesini kullandı. 2010 yılı Türkiye’nin 500 büyük kuruluşu listesinde bir önceki yıla göre üç basamak yukarı çıkarak, 276’ncı sıraya yerleştiklerinin altını çizen Pınarbaşı, bütün ürün çeşitlerinde TSE uygunluk belgesine sahip olmakla da güvenilir bir marka olduklarını belirtti.

Bifa’nın attığı her adımda sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ettiğini aktaran Pınarbaşı, toplumun sosyal-kültürel ve eğitim alanındaki sorunlarıyla yakından ilgilenerek, çözüm odaklı projeler ürettiklerine dikkat çekti. Bifa olarak, sosyal sorumluluk çerçevesinde hayata geçirdikleri projelerden de bahseden Pınarbaşı, işçileri için 220 dairelik sosyal konutların inşasını, iki adet ilköğretim okulu ve bir adet lisenin yapımını, çalışanlarının ve gençlerin yararlanabileceği spor tesislerinin kurulmasını gerçekleştirdiklerini kaydetti. Pınarbaşı, ayrıca 2000-2001 öğretim yılında, 22 derslikli Özel Babaoğlu İlköğretim Okulu’nu hizmete açtıklarını aktardı.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
24.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Bifa, yatırım, bisküvi
Link: Bifa, yatırımlarını sürdürüyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız