Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Gözsüz Köyü Süt İşleme Tesisi Açıldı

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, geçen yıl Tekirdağ'da süt üreticisine 15 milyon lira destek verildiğini bildirdi.


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı" kapsamında tamamlanan Gözsüz Köyü süt işleme tesisi açıldı.

Akbulut, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bir tarım ülkesi olduğunu belirterek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ürün ve üreticiye destek sağlamaya devam ettiğini söyledi.

Son yıllarda Tekirdağ'da ve Türkiye'de ürünlere yapılan desteklemelerin arttırıldığını bildiren Akbulut, "2012'de yani son 3 aydan bu yana 29 bin aileye 53 milyon lira tarımsal destek yapıldı" şeklinde konuştu.

Süt üreticisine 2011'de Tekirdağ'da 15 milyon lira destek verildiğini ifade eden Akbulut, "Süt konusu biraz sorunlu bir alandı. Fakat bugün fiyatlar 80 kuruşa kadar çıktı. Nispeten değeri oldukça iyi bir hale geldi ama desteklemeler de yüzde 100 arttırıldı" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı öğrencilere süt dağıtımı uygulaması konusunda da açıklamalarda bulunan Akbulut, şunları kaydetti:

"İlkokulda 1. sınıftan 5. sınıf dahil, bütün sınıflarda her gün hem çocuklarımızın daha sağlıklı yetişmeleri hem üreticilerimizin desteklenmesi amacıyla süt dağıtımına başlıyoruz. Bununla ilgili çalışmaları Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı hazırladı.

Çok yakın zamanda bu dağıtım başlıyor. Hem sağlıklı nesiller yetiştirmek açısından hem de üreticilerimizin sütlerinin daha iyi değerlendirilmesi, daha iyi tüketim alanı bulması ve arz talep dengesinin daha iyi korunması açısından çok önemli bir hizmet"

Konuşmanın ardından, Akbulut, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek ve beraberindekiler tesisin açılışını yaptıktan sonra incelemelerde bulundu.

- TEKİRDAĞ - (AA)

Ekleme Tarihi
25.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Gözsüz Köyü Süt İşleme Tesisi Açıldı, tekirdağ
Link: Gözsüz Köyü Süt İşleme Tesisi Açıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız