Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
mehdi eker 

Bakan Eker: Bu yıl 118 bin kilometre sulama kanalı tamamlanacak

Diyarbakır’da tarım, yol ve eğitim başta olmak üzere devam eden yatırımlarla ilgili toplantı yapıldı. Yatırımları sürdüren kamu kurumlarının bölge müdürleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in öncülüğünde bir araya geldi. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak’ın da katıldığı toplantıda Bakan Eker, yatırımların ne aşamada olduğunu tek tek sordu. Bakan Eker, yıl sonuna kadar 118 bin kilometre sulama kanalı inşaatının biteceğini söyledi.


DSİ 10. Bölge Müdürlüğü'nde yapılan toplantıda konuşan Bakan Eker, vatandaşa hizmetin daha hızlı gidebilmesi için herkesin canla başla çalışmasını istedi. Kurum müdürlerinden bitirilen, devam eden ve yapılacak olan yatırımlar konusunda bilgi alan Bakan Eker, Diyarbakır’da yapılacak tüm işlerin hükümet adına bizzat takipçisi olacağını kaydetti. Bakan Eker, yatırımlarda aksaklık bulunmadığını; ancak vatandaşa hizmetin seri gitmesi için daha fazla çaba sarf edilmesi gerektiğini söyledi. Bakan Eker, yıl sonu itibarıyla 118 bin kilometre sulama kanalı inşaatının bitmiş olacağını dile getirdi. Sulama kanallarının tamamlanmasıyla 54 bin hektar alanın şebeke olmasa bile sulanır hale geleceğini kaydeden Bakan Eker, “Silvan Barajı bölgesinde bulunan iki alt baraj Pamukçay ve Ambar barajları bittiğinde 19 bin 134 hektar alan daha sulama imkanına kavuşacak. Göletlerden de istifade edeceğiz. Karacadağ bölgesinde göletler planlanıyor. Amacımız altyapının bir an önce tamamlanmasıdır. Burada işsizlikle mücadelede en önemli proje sulama yatırımların bitmesi ve onun yaratacağı istihdam ile ekonomik olarak bölgeye ciddi katkı sağlayacak.” diye konuştu.

ÇEVRE YOLLARI TAMAMLANIYOR

Diyarbakır çevre yolunun Şanlıurfa-Elazığ kısmında kalan bölümünün Haziran sonu itibarıyla bitirmeyi hedeflediklerini aktaran Bakan Eker, Şanlıurfa-Batman ve Mardin kısımlarındaki çevre yolu inşaatına da mayıs ayında başlanacağını belirtti. Bakan Eker, çevre yolu ile ilgili yatırımları 700 iş gününde bitirilmesinin planlandığını; ancak bu işin daha kısa sürede tamamlanması için işin takipçisi olacağını söyledi. Bakan Eker, Diyarbakır’da 6 kavşak yapımının sürdüğünü hatırlattı. Diyarbakır'ın ilçelerinde devlet hastanelerinin modernizasyon ve yatak sayılarını arttırdıklarını aktaran Bakan Eker, şu ana kadar Ergani’de 250 yataklı, Bismil’de de 100 yataklı olacak şekilde hastanelerin açılışlarının yapılacağını ifade etti. Bakan Eker, 600 dekarlık alanda bin 500 yataklı yeni kampüsünde yapılmasıyla ilgili bilgiler aldığını anlattı. Bakan Eker, yatırımlarda aksayan yan olarak toplulaştırmayı gösterdi. Toplulaştırmada kişisel çıkarların toplum çıkarları üzerine çıktığını aktaran Bakan Eker, “Onlar için de yasal yollar kullanılarak aşılacak. Kimsenin hakkı yenilecek değil. Amacımız insanların hizmetine sunulacak alt yapıların bir an önce tamamlanmasıdır.” şeklinde konuştu.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
26.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Bakan Eker,Bu yıl 118 bin kilometre sulama kanalı tamamlanacak, sulama
Link: Bakan Eker: Bu yıl 118 bin kilometre sulama kanalı tamamlanacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız