Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Algida mutluluğa yatırım yaparak büyüyor 

Algida mutluluğa yatırım yaparak büyüyor

Konya’da 100 milyon doları aşan dev bir yatırım yapan Algida, hem Türkiye pazarını daha da büyütmeyi hem de 16 ülkeye yaptığı ihracatın yanı sıra Ortadoğu ve Afrika’yı hedefliyor. Tüm dünyada bundan sonra inşa edilecek Algida fabrikalarına da modellik edecek şekilde tasarlanan yapı, dünyadaki LEED sertifikalı çevre dostu ilk dondurma fabrikası olacak.


Türkiye pazarına girdiği 1990 yılından itibaren kişi başı dondurma tüketimini 13’e katlayan Algida, Konya’da yapılacak dev yatırımla pazarı daha da büyütmeye hazırlanıyor. 16 ülkeye dondurma ihraç eden Algida, 100 milyon doları aşkın bütçeyle tamamlayacağı Konya Fabrikası’ndan Ortadoğu ve Afrika’ya açılmayı hedefliyor. Türkiye’de Çorlu’dan sonra ikinci, tüm dünyada 35’inci Algida üretim tesisi olacak Konya Fabrikasının önümüzdeki yılın mayıs ayında üretime başlayacağı öngörülüyor. Dünyadaki ilk LEED sertifikalı dondurma fabrikası olması planlanan tesiste, yağmur ve yüzey suyunun yeniden kullanımı, ısı geri kazanımı, yerinde atık ayrıştırma gibi ileri çevre kriterleri uygulanacak.

Türkiye’nin dondurmacısı olarak planlı yatırımlar sayesinde bugünlere gelindiğini vurgulayan Unilever Türkiye Gıda Pazarlama Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Seçkin, “Kriz dönemlerinde bile 1990’dan beri ar-ge, pazarlama, satış, alt yapı gibi alanların tümünde hedeflerimiz doğrultusunda yatırım yaparak ilerliyoruz” dedi. Seçkin, 2012 yılını da yine önemli bir yatırımla karşıladıklarını belirterek ülke ekonomisine duyulan güvenin altını çizdi.

Algida Konya Fabrikası dünyada örnek olarak kullanılacak

297 bin metrekarelik alana kurulacak fabrika, dünya genelinde inşa edilecek tüm Algida fabrikalarında “örnek tasarım” olarak kabul edilecek. Örnek tasarım, yapının tescil edilerek standardize edilmesi anlamına geliyor. Çorlu’daki Algida fabrikasından çok farklı bir tasarım ve sistemle inşa edilen Konya Fabrikası, her biriminin ayrı ayrı büyüyebilmesine olanak verecek şekilde tasarlanıyor. Üretime 295 kişiyle başlanacak ve istihdamda öncelikli olarak Konya bölgesi tercih edilecek. Dünyanın en iyi üretim standartlarının uygulanacağı teknolojilerle üretimde hız ve esneklik de artacak. Türkiye’de her mevsim dondurma tüketilebileceğini anlatmak için yaptığı çalışmaları yeni bir reklam kampanyasıyla destekleyen Algida, giderek artan dondurma tüketimi için de Konya’dan tedarik sağlayacak.

Dünyanın ilk LEED sertifikalı çevre dostu dondurma fabrikası

Tüm yatırım ve faaliyetlerinde olduğu gibi Konya yatırımında da çevresel kriterlere öncelik veren Algida, ABD'deki Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından geliştirilen ve yeşil bina uygulamalarını destekleyen Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik (LEED) sertifikasına sahip olacak bir fabrika tasarlıyor. Mustafa Seçkin, “Unilever Sürdürülebilir Yaşam Planı çerçevesinde, şirketimizi iki katı büyütürken toplam çevresel etkimizi de azaltacak bir iş planı yürütüyoruz. Sürdürülebilirlik planlarımız arasında bulunan daha mutlu bir gezegen yaratmak hedefi için çevreye yönelik çabalarımızı bu fabrikada daha da ileriye taşımayı hedefliyoruz. Ofisleri, deposu ve tüm üretim alanları LEED kapsamında olacak bir fabrika tasarlıyoruz. Yani çevre ve enerji dostu tasarımda liderlik hedefliyoruz. Bu yatırımla, dondurma fabrikası alanında dünyada ilk LEED sertifikası alacak kuruluş olmanın da heyecanını yaşıyoruz” diye konuştu.

Dondurmanın mutlu ettiği bilimsel gerçek

Algida laboratuarlarında mutluluk ve dondurma arasındaki ilişkiyi inceleyen Dr. Joy Wilkinson da Algida’nın, dondurma ve mutluluk arasındaki bilimsel ilişkiyi inceleyen çalışmalarını anlattı. Dr. Wilkinson, Amsterdam Üniversitesi ve Londra Psikiyatri Enstitüsü’nde yapılan nörolojik araştırmalarla dondurma yemenin insanı mutlu ettiğinin bilimsel olarak ortaya konduğunu belirterek “Peki dondurmanın insanı mutlu etmesi neden önemli? Çünkü mutlu insanlar daha tatmin edici sosyal ilişkiler kurarlar. Daha yaratıcıdırlar, daha kolay çözüm bulurlar. İnsanlar pozitif tavrı olan kişilerle arkadaş olmak ve onlara duygusal destek sağlamak konusunda daha isteklidirler. Özetle, mutluluk çok önemlidir. Çalışmalarımız dondurmanın mutluluk verdiğini gösteriyor” dedi.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
27.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Algida mutluluğa yatırım yaparak büyüyor, algida, dondurma
Link: Algida mutluluğa yatırım yaparak büyüyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız