Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Coca Cola marka değerinde sıçrama yaptı

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance’in yaptığı marka araştırması sonucunda dünyanın en değerli 500 markası belirlendi. Dünyanın en değerli şirketi Apple, 70.6 milyar dolarlık marka değeriyle aynı zamanda dünyanın en değerli markası da olurken, Muhtar Kent’in yönetimindeki Coca Cola, 31 milyar dolar marka değeriyle 2011 yılına göre 8 basamak birden yükselerek 8. sıraya yerleşti. Coca Cola 2011’de 16. sırada bulunuyordu.


Dünyanın en değerli markaları listesinin ilk 10’un da 6. sıradaki Güney Koreli Samsung ve 9. sıradaki İngiliz Vodafone dışındaki 8 şirket, ABD’li şirketler oldu. Listenin ilk 5 sırasında yalnızca ABD markalarının olması dikkati çekti. Geçen yıl listenin 8. sırasında yer alan Apple, 2011’in en değerli markası Google’ı da geride bırakarak 2012 yılında dünyanın en değerli markası oldu.

Dünyanın gelişen pazarları olarak bilinen BRIC (Brezilya, Rusya, Çin, Hindistan) ülkelerinin gelişim başarıları “en değerli markalar” listesine yansırken, Çin’in 25, Brezilya'nın 9, Rusya'nın 8, Hindistan’ın ise 6 marka ile temsil edildiği listede Türk markası yer almadı.

İlk 20 marka içinde 11’i teknoloji alanında faaliyet gösterirken, bu liste içinde 3 banka, 2’şer enerji ve gıda, birer otomotiv ve perakende markası yer aldı. İlk sıradaki Apple’ı 47,4 milyar dolar marka değeriyle Google, 45,8 milyar dolar marka değeri ile Microsoft, 39,1 milyar dolar marka değeri ile IBM ve 38,3 milyar dolar marka değeriyle Wallmart takip etti.

Brand Finance Türkiye Direktörü Muhterem İlgüner, “Bir ülkenin küresel ölçekte değerli marka sayısı, söz konusu ülkenin değer üretebilme kabiliyetini yansıtır. Umuyoruz ki, Türk markaları da sayıca artarak bu listede kalıcı şekilde yer alma başarısı gösterecektir. Bu konuda hem kamu, hem de özel sektöre büyük görevler düşüyor” değerlendirmesinde bulundu.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
27.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Coca Cola marka değerinde sıçrama yaptı
Link: Coca Cola marka değerinde sıçrama yaptı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız