Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Süper meyve ‘goji berry’ Alanya’da toprakla buluştu 

Süper meyve ‘goji berry’ Alanya’da toprakla buluştu

ANTALYA (CİHAN)- Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, dünyadaki besin değeri en yüksek meyve olarak nitelendirilen goji berrynin köylere hizmet götürme birliği desteğiyle dağıtan fidanlarını köylülerle birlikte dikti. Toslak köyünde, 8 kişinin 4 dekar alana diktiği bin goji berry fidanı Ağustos ayında meyve verecek.


Alanya’da ilk defa yapılması planlanan goji berry projesi kapsamında köylere hizmet götürme birliği tarafından çiftçinin desteklendiğini belirten Kaymakam Doğan, bu tür ürünleri ilçede deneyerek geliştirdiklerini söyledi. Doğan, dünyada Goji berry ya da wolf berry diye bilinen ancak Türkiye’de pek bilinmeyen kurt üzümünün ‘süper meyve’ tanımını hak ettiğini dile getirdi. Doğan, orijini Asya olan ve çoğunlukla Tibet ve Moğolistan’da dünyanın en yüksek dağları olan Himalayalar'da yetişen goji berrynin dünyadaki besin değeri en yüksek olan meyvelerden biri olduğunu belirtti. Doğan, çok kuvvetli bir antioksidan olan bu meyvenin Çin’de tıp alanında 2000 yıldır kullanıldığını kaydetti. Doğan, “Bir protein deposudur. Aynı zamanda 19 ayrı aminoasit, yüksek değerde betakaroten, çinko, demir, fosfor, B-complex, E vitamini ve C vitamini barındırmaktadır. Parlak kırmızı meyveleri lezzetlidir. Yapraklarından, mükemmel çay yapılır. Ayrıca yapraklar ve saplarından yağ yapılır. Kurutulan goji berry, bir kuru üzüm olarak ta aynı önemde bir besindir.” dedi.

    Toslak köyünde yapılan goji berry fidanı dikim programına Alanya Kaymakamı Doğan, Emişbeleni Belediye Başkanı Nurettin Uludağ, Alanya Tarım İlçe Müdürü Umut Olgun, Toslak Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Özen ve köylüler katıldı. CİHAN

Ekleme Tarihi
27.03.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: goji berry,meyve
Link: Süper meyve ‘goji berry’ Alanya’da toprakla buluştu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız