Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 17 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Almanların organik gıdalara olan ilgisi artıyor
 
Geçen yıl organik ürünlere 6 buçuk milyar avro harcayan Almanların bu yöndeki taleplerinin sürmesi bekleniyor.

Almanlar organik gıdalara yöneldi. Ancak Alman ziraatçiler, bu talebe yetişemiyor. Nürnberg’de yapılan Organik Ürünler Fuarı'na uluslararası üreticilerin rekor katılımı sürpriz olmadı. Domatesler Hollanda’dan, salatalıklar İspanya'dan... Muzlar Kolombiya, mercimek ise Kanada'dan... Alman süpermarketlerindeki organik ürün raflarında, çeşitli ülkelerden gelen lezzetleri bir arada bulmak mümkün. Almanya’da organik ürün talebi, giderek büyüyor. Geçtiğimiz yıl organik ürün satışı, Almanya’da bir önceki yıla oranla yüzde 10 artış gösterdi. Ancak yerli ziraatçiler bu talebi karşılayamıyor.
 
Aksine Alman çiftçiler, ekolojik ekim yerine daha çok biyogaz elde edilen mısır ekimini tercih ediyor. O nedenle Almanya’nın organik ürün ithalatı giderek büyüyor.
 
Almanya’da artık her 5 kişiden biri, haftada en az bir kez organik ürün satın alıyor. Almanya organik ürün ihtiyacını, öncelikli olarak Avrupa ülkelerinden temin etmeye çalışıyor. Doğu Avrupa ülkeleri bu anlamda giderek Almanya’nın tahıl ambarı haline geliyor. Ancak iş pirinç, kahve ve muz ihtiyacına gelince, organik ürün ithalatçıları dünyanın farklı kıtalarına uzanıyor. Bu ihtiyaçlar Pakistan, Ekvador ve Brezilya’dan karşılanmaya çalışılıyor.
 
Almanya’da tüketiciler, geçtiğimiz yıl organik ürünlere 6 buçuk milyar avro para harcadı. ABD’den sonra dünyanın en büyük ikinci organik ithalat ülkesi olan Almanya'da gelecekte bu rakamın artması bekleniyor.(TARIM TV)

Ekleme Tarihi
27.03.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler:  Almanların organik gıdalara olan ilgisi artıyor
Link: Almanların organik gıdalara olan ilgisi artıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız