Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Türk su ürünleri, Lübnan'da tanıtıldı

İZMİR (A.A) - Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), Lübnan'da bu yıl 19'uncusu düzenlenen Horeca Uluslararası Gıda Otel Ekipmanları Fuarı'na katılarak, Türk su ürünlerini tanıttı.

     Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanvekili Vehbi Merzeci, yaptığı yazılı açıklamada, Lübnan'da 20-23 Mart 2012 tarihleri arasında düzenlenen Horeca 19. Uluslararası Gıda Otel Ekipmanları Fuarı'na katılan Su Ürünleri Tanıtım Grubu'nun, Türk su ürünlerini Ortadoğu'nun beğenisine sunduğunu belirtti.

     Lübnan pazarında Türkiye ürünlerine karşı merak ve ilgi bulunduğunu ifade eden Merzeci, şunları kaydetti:

     ''Pazara yönelik sistematik pazarlama ve tanıtıma ihtiyaç duyulduğunu gözlemledik. Lübnan'da tüketim, ithalata dayalı. Beyrut, dünyanın önemli ticari ve mali merkezlerinden. Lübnan'ın diğer önemli gelir kaynağını turizm oluşturuyor. Ortadoğu'nun turizm merkezi. Lübnan, son yıllarda özellikle Avrupa'dan Suriye, Irak ve Ürdün'e ihraç edilen ürünler için önemli bir reeksport merkezi haline gelmiş durumda. Turizm ülkesi olduğundan restoran ve 4-5 yıldızlı otel sayısı çok fazla. Buna bağlı olarak balık tüketimi yaygın.''

     STG Yönetim Kurulu Üyesi Sevin Kopuz ise Türkiye'ye hayranlık duyan, Türk dizilerini beğeniyle takip eden Lübnan'ın, turistik açıdan cazibe merkezi olduğunu bildirdi.

     Türkiye'nin, Lübnan'ın en fazla ithalat yaptığı ülkeler arasında 6'ncı, balık ithal ettiği ülkeler arasında ise 7'nci sırada bulunduğunu, Lübnan'da Türkiye'ye duyulan hayranlığı fırsata çevirmek istediklerini vurgulayan Kopuz, açıklamada ''Lübnan, Ortadoğu'nun vitrini konumunda, Lübnan'da Türk balıklarının tüketimi sadece Lübnan pazarında değil, tüm Ortadoğu'da Türk balıklarının tüketimini arttıracak. Beslenme alışkanlıkları bize benziyor ve Akdeniz kültürü etken, ihracatımızı arttırmak için son derece uygun bir zemin var'' ifadelerini kullandı.

     Açıklamada, Türkiye'nin Lübnan'a 2010 yılında 18 milyon 440 bin dolarlık su ürünleri ihracatı gerçekleştirdiği, 2011'de ise bu ülkeye 3'lük düşüşle 17 milyon 786 bin dolarlık su ürünü gönderdiği bilgisine yer verildi.


Ekleme Tarihi
27.03.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Türk su ürünleri, Lübnanda tanıtıldı
Link: Türk su ürünleri, Lübnan'da tanıtıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız