Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 11 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Küpesiz büyükbaş hayvan kalmayacak

Büyükbaş hayvan küpelemede son gün 2 Haziran

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, üreticileri 2 Haziran 2012 tarihine kadar hayvanlarını küpeletmeleri konusunda uyardı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Karantina Daire Başkanı Nahit Yazıcıoğlu, yetiştiricilerin her yaştaki kulak küpesiz büyükbaş hayvanlarını 2 Haziran 2012 tarihine kadar küpeleterek kayıt altına aldırmalarını istedi.

Yazıcıoğlu, üreticilerin mağdur olmaması için küpesi, veteriner sağlık raporu ve pasaportu olmayan hayvanları almamaları konusunda uyardı.

Nahit Yazıcıoğlu, doğumdan sonra 20 gün içerisinde büyükbaş hayvanlarına kulak küpesi taktırmayan üreticilere para cezası verildiğini de hatırlattı.

Yazıcıoğlu, 02 Aralık 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği Geçici Madde hükmü gereği, her yaştaki kayıtsız büyükbaş hayvanların küpelenmesi ve Türkvet'e kayıt edilmesi işlemlerinin herhangi bir ceza uygulanmaksızın 02 Haziran 2012 tarihine kadar yapılabileceğini anlattı.

Küpesiz ve kayıtsız hayvanların, il ve ilçe dışına nakledilmesine müsaade edilmediğini belirten Yazıcıoğlu, bu hayvanların pazarlara sokulmadığı gibi mezbahalarda da kesiminin yapılmadığını söyledi.

Yazıcıoğlu ayrıca küpesiz hayvan sahiplerinin hayvancılık teşvik ve desteklemelerinden faydalanamadıklarını da sözlerine ekledi.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
28.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Küpesiz büyükbaş hayvan kalmayacak, hayvancılık, gıda, tarım ve hayvancılık bakanlığı
Link: Küpesiz büyükbaş hayvan kalmayacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız