Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Rize Ziraat Odası Başkanı Paliç 

2012 yılı yaş çay alım kampanyasına doğru -Rize Ziraat Odası Başkanı Paliç: ''2012 yılı yaş çay taban fiyatının 1,40 lira olarak açıklanmasını istiyoruz'' 

RİZE (A.A) - Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, 2012 yılı yaş çay taban fiyatının 1,40 lira olarak açıklanmasını istediklerini söyledi.

     Paliç, düzenlediği basın toplantısında, Ordu'dan Sarp'a kadar bölgedeki tüm sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yaş çay kilogram fiyatı konusunda görüşlerini aldıklarını ve oda meclisinde fiyat tekliflerini değerlendirdiklerini belirtti.

     Yaptıkları toplantı sonucunda, 2012 yılı yaş çay taban fiyatının 1,40 lira olarak açıklanmasını istediklerini ifade eden Paliç, ''Belirlediğimiz fiyata destekleme primi de dahildir. Bu fiyatı Ziraat Odaları Merkez Birliği'ne bildireceğiz. Merkez birliğimiz, fiyatı bizim talebimiz olarak hükümete bildirecek'' dedi.

     Paliç, açıkladıkları fiyatın ekonomik şartlara uygun fiyat olduğunu vurgulayarak, ''Yaptığımız açıklama gerçek fiyata çok yakın. Hayat şartlarını göz önünde bulundurduk. Çay üreticileri olarak, kaliteli çay üretmekten yanayız'' diye konuştu.

     Özel sektör çay fabrikalarının günlük 12 bin ton, ÇAYKUR'un ise 6 bin 700 ton yaş yaprak işleme kapasitesi bulunduğunu anlatan Paliç, şöyle devam etti:
 
     ''2011 yılında ÇAYKUR özel sektörden 100 bin ton fazla çay aldı. Özel sektörün günlük 50 bin ton kapasitesi olsa dahi almıyor. ÇAYKUR sorumluluklarını yerini getiriyor. Çayın güvencesi, sigortası oluyor. ÇAYKUR, yaş çayın kilogramını 1 liraya alıyor, özel sektör ise 50 kuruşa yaş çay alıyor. Çayda fiyat istikrarı sağlanması gerekiyor. Müstahsilin mağduriyetinin giderilmesi gerekiyor.
 
ÇAYKUR kapasite artırımına giderek, müstahsili özel sektörün elinden kurtarmalı. Kapasite artırımı yapılarak dönüm başına günlük 10 kilogram olan yaş çay alımının yukarı çıkarılması gerekiyor. ÇAYKUR'un kapasite artırımı, çayın toplanma süresini kısaltacak, kalitesini artıracak en güzel formüldür.''

Ekleme Tarihi
29.03.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: 2012 yılı yaş çay alım kampanyasına doğru,Nevzat Paliç
Link: 2012 yılı yaş çay alım kampanyasına doğru




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız