Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Zirai hastalığa yakalanmayan fidan üretilecek

Dünyada ilk kez tozlanma ve döllenme olmaksızın sadece yumurta hücresinden saflaştırılmış pırasa ve soğan üreten Türk bilim adamları, bitkilerin biyoteknolojik yöntemlerle zirai hastalıklardan korunması için çalışma başlattı

Dünyada ilk kez tozlanma ve döllenme olmaksızın sadece yumurta hücresinden saflaştırılmış pırasa ve soğan üreten Türk bilim adamları, bitkilerin biyoteknolojik yöntemlerle zirai hastalıklardan korunması için çalışma başlattı.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji Merkezi (BİYOM) Müdür Yardımcısı ve Biyoteknolojik Islah Projeleri Koordinatörü Doç. Dr. Ali Ramazan Alan, Türkiye'nin tarımda bitkisel çoğaltma materyali olarak kullanılan genetik kaynaklarının hastalık ve zararlılardan arındırılarak korunması gerektiğini söyledi.

Yüksek kaliteli tohumluk ve fidanların, tarımsal üretimin en önemli girdilerini oluşturduğunu belirten Prof. Dr. Ramazan Alan, gelişmiş ülkelerde uygulanmakta olan bitkileri virüslerden arındırma teknolojisini kendilerinin de uygulamaya başladıklarını bildirdi.

Bitkilerin hastalık etmenlerinden arındırılmasının ancak biyoteknolojik uygulamalarla sağlanabildiğini belirten Prof. Dr. Alan, ilk olarak üzüm çeşitlerinin hastalık etmenlerinden arındırılması ve korunması amacıyla proje yürüttüklerini de sözlerine ekledi.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
29.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Zirai hastalığa yakalanmayan fidan üretilecek
Link: Zirai hastalığa yakalanmayan fidan üretilecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız