Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Bir Rak da Sen As projesi kapsamında RAK2 Pro ürünü tanıtıldı 

'Bir Rak da Sen As' projesi kapsamında ‘RAK2 Pro’ ürünü tanıtıldı

BASF Türk Bitki Koruma Bölümü Pazarlama Müdürü Şahin Özkan ve BASF Bitki Koruma Ülke Müdürü Leon Van Mullekom’un katılımıyla, Manisa, Alaşehir’de gerçekleşen basın lansmanında, BASF Bitki Koruma Bölümü’nün güvenli gıda ve iyi tarım uygulamalarına katkı sağlayan ‘Bir Rak da Sen As’ projesi kapsamında piyasaya sürdüğü ‘RAK2 Pro’ ürünü tanıtıldı. Kapsüller halinde bağ çubuklarına asılarak uygulanan ürün, dişi salkım güvesi kokusu yayarak erkek kelebekleri şaşırtıp, çiftleşmelerini engelliyor. Ayrıca bu ürün ile sağlanan daha iyi kalıntı yönetimi sayesinde ürünün kalitesi yükseltiliyor ve üreticinin daha yüksek fiyata satış yapma şansı artıyor.


Dünyanın lider kimya şirketi BASF’nin Bitki Koruma Bölümü, 26 Mart Pazartesi günü Manisa, Alaşehir’deki Uzunoğlu Tarım Ürünleri Bağı’nda düzenlediği arazi aktivitesi 'Bir Rak da Sen As' kapsamında, 'RAK2 Pro' adlı ürünün basın lansmanını gerçekleştirdi.
 
‘RAK2 Pro’ ürününü basın mensuplarına ve tarım üreticilerine tanıtan BASF Türk Bitki Koruma Bölümü Pazarlama Müdürü Şahin Özkan, “RAK2 Pro, bağ yaprakları ve üzüm taneleri üzerine püskürtülmüyor; kapsüller halinde bağ çubuklarına asılarak uygulanıyor. Araziye asılan kapsüllerden yayılan dişi salkım güvesi kokusu, erkek kelebekleri şaşırtarak çiftleşmelerini engelliyor.
 
Böylece zararlı popülasyonunda düşüş görülüyor. ‘RAK2 Pro’, üzüm taneleri üzerine bir tarım kimyasalı olarak püskürtülmemesi ile diğer böcek öldürücü kimyasallardan farklılık gösteriyor. Ürünün bu özelliği, kalıntısız üzüm üretme ve iyi tarım uygulamalarını geliştirme anlamında büyük avantaj sağlıyor. Üzümün kalitesini yükselten ve kalıntı riskini düşüren üreticiler, gerek ihracat yaparken gerekse iç piyasada üzümlerini daha yüksek fiyatla satma şansını yakalıyor” dedi. Özkan, çevreye saygılı ürün grubunda yer alan ‘RAK2 Pro’nun, uygulayıcısına herhangi bir olumsuz etkisi bulunmadığına da dikkat çekti.
 
‘RAK2 Pro’nun Avrupa ülkelerinde de yoğun olarak kullanılmakta olduğuna dikkat çeken Leon Van Mullekom ise, ürünün BASF Bitki Koruma Bölümü’nün yürüttüğü 'Harika Üzüm Projesi'ni destekleyerek, gıda güvenliği ve kalıntı yönetimine de güç kattığına vurgu yaptı.

‘RAK2 Pro’ gibi, iyi tarım uygulamalarına katkıda bulunan özelliklere sahip ürünler, örneğin Almanya’da devlet tarafından %50'ye varan oranda desteklenerek daha yaygın şekilde kullanılması teşvik ediliyor. Gıda güvenliği standartlarının yükseltilmesi ve iyi tarım uygulamalarının geliştirilmesi için, söz konusu devlet desteğinin Türkiyede de uygulanması bekleniyor.
 
‘RAK2 Pro’, üzüm bağlarında çok önemli bir zararlı olan salkım güvesi zararlısına karşı eşeysel şaşırtma tekniği üzerine kurgulanmış bir feromon olarak Tarım Bakanlığı tarafından ruhsatlandı. Toplantıda, ürünün nasıl uygulanması gerektiği ile ilgili bir de demo yapıldı.
 
Beş kıtada 110 binden fazla çalışanı, 2011 yılı sonu itibarıyla 73.487 milyar € cirosu ile dünyanın en büyük kimya firması olan BASF, 4.165 milyar € ciroya sahip Bitki Koruma Bölümü ile dünya ve Türkiye pazarında önemli bir konumda bulunuyor.


BASF Hakkında

Dünyanın lider kimya şirketi BASF olarak portföyümüzde; kimyasallar, plastikler, performans ürünleri ve tarımsal ürünler ile petrol ve gaz yer alıyor. Ekonomik başarıyı, sosyal sorumluluk ve çevresel koruma ile birleştiriyoruz. Toplumun bugüne ve geleceğe dair ihtiyaçlarını karşılamak adına, hemen hemen bütün endüstriyel alanlarda bilim ve inovasyon aracılığıyla müşterilerimize hizmet sunuyoruz. Ürünlerimiz ve çözümlerimiz ile kaynakların korunmasına, sağlıklı gıda teminine ve hayat kalitesinin artırılmasına katkı sağlıyoruz. Kurumsal hedefimiz doğrultusunda; sürdürülebilir bir gelecek için kimya yaratıyoruz. 2011 yılı sonu itibarıyla dünya çapında 111 binin üzerinde çalışanı bulunan BASF'nin bu dönemde satışları 73,5 milyar Avro olarak gerçekleşti. BASF hisseleri Frankfurt (BAS), Londra (BFA) ve Zürih (AN) borsalarında işlem görüyor. BASF hakkında daha ayrıntılı bilgiye www.basf.com.tr adresindeki internet sitesinden ulaşılabiliyor.

Ekleme Tarihi
29.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Bir Rak da Sen As projesi, RAK2 Pro, üzüm
Link: Bir Rak da Sen As projesi kapsamında RAK2 Pro ürünü tanıtıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız