Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tariş Pamuk Birliği Başkanı Azbazdar’dan Akıllı’ya Cevap 

 TARİŞ PAMUK BİRLİĞİ BAŞKANI AZBAZDAR’DAN AKILLI’YA CEVAP

AYDIN (İHA) - TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Beliğ Azbazdar, “Yetkisini aşanlar TARİŞ’i baltalıyor” dedi.


TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Beliğ Azbazdar , Söke TARİŞ Pamuk Tarım Satış Kooperatifi Denetim Kurulu Üyesi Selim Yeter Akıllı’nın “Söke kooperatifi olarak acilen genel kurula giderek, birlikten ayrılmaları gerektiği” yönündeki açıklamalarına, “Yetkisini kötüye kullandığı için ortaklıktan çıkarılmayı içine sindiremedi. Söke Kooperatifini çirkin düşünce ve planlarına alet etmesinler. Bu lafları Aydın Kooperatifi yıllardır söylüyor. Sayın Akıllı, akıllı ol, alet olma” şeklinde yanıt verdi.
 
Yeter Akıllı’nın Kooperatif ürün alım esaslarını hiçe sayarak 2 bin 520 kilogram kozalaklı ürün teslimi etmeye çalışması ve kooperatif personelinin buna karşı çıkması üzerine ortaklıktan çıkarıldığını ifade eden TARİŞ Pamuk Birliği Başkanı Beliğ Azbazdar, “Saltanatına son verdik, acısından Birlik yönetimine saldırıyor. Kooperatifimizin ve Birliğimizin ürün alım esasları var. Kendisi Denetim Kurulu üyeliğinin verdiği yetkiye güvenerek Kooperatife alım esasları dışında pamuk sokmaya çalışmıştır. Bu da yetmezmiş gibi görevini yapan ve yanlışa itiraz eden personele tehditler savurmuştur. Konu değerlendirilmiş ve Selim Yeter Akıllı 10 Kasım 2011 tarihinde kooperatif ortaklığından çıkarılmıştır. Kooperatif Yönetim Kurulu kararına itiraz ettiği için mahkeme sonuçlanana kadar Denetim Kurulu Üyeliği devam ediyor. Akıllı, görevini ve yetkisini kötüye kullandığı, kooperatifini zarara uğratmaya çalıştığı için verilen kararı içine sindirememiş ve Söke Kooperatifinin adını kullanarak Birliği karıştırmaya çalışmaktadır. TARİŞ’te korku imparatorluğu kurduğum gibi çirkin iddialar yapanlara sormak gerekir. Yanlışının karşısında duran personeli “işten atmakla, sürmekle” tehdit eden mi, yoksa ben miyim Korku İmparatoru? Şahsi çıkarları uğruna Kuruma ve ortaklara zarar vermekten çekinmeyen Sayın Akıllı, akıllı ol, alet olma” diye konuştu.

Kurtuluş savaşı veren Birlik ve Kooperatiflerin bünyesinde mevkisi ve yetkisi ne olursa olsun, yanlış yapana göz yummayacaklarını vurgulayan Başkan Azbazdar, “ ‘TARİŞ Pamuk Birliği’nin önemini kalmamıştır’ diyebilen bir zihniyet, TARİŞ bünyesinde barınamaz. Çıkar peşinde koşanlar yüzünden Birlik zamanında büyük sıkıntılar yaşadı. İsteyen istediği zaman yeterli çoğunluğu sağladığında Genel Kurul yapabilir. Buna hiçbir engel yok. Ortağımızın, delegemizin kararları karşısında boynumuz kıldan ince. ‘Birlikten ayrılalım’ laflarını yıllardır söyleyenleri herkes biliyor. Mantık aynı ‘Böl, parçala, yönet’ Ortaklarımızın güveniyle, başımızı ortaya koyarak geldiğimiz bu makamda layığıyla görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Ama Birliğin üzerindeki kara bulutlar dağılmaya başlayınca böylesi çirkefleşebilenlere pabuç bırakacak kadar yüreksiz değiliz. Biz Birlik Yönetimi olarak bu yola beraber çıktık, beraber yürüyoruz” şeklinde konuştu.

Ekleme Tarihi
30.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: tariş, pamuk, Beliğ Azbazdar, Selim Yeter Akıllı
Link: Tariş Pamuk Birliği Başkanı Azbazdar’dan Akıllı’ya Cevap




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız