Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Bülent Bora 

TARSİM Genel Müdürü Bülent Bora: -''2011 yılındaki poliçe sayısı bir önceki yıla göre yüzde 58 artarak 600 bin adede ulaştı'' -''2011 yılında üreticiye yaklaşık 260 milyon lira hasar ödemesi yapıldı'' 

UŞAK (A.A) - TARSİM Genel Müdürü Bülent Bora, tarım ve hayvancılık sigortasının her geçen gün arttığını, geçen yıl poliçe sayısının 600 bine ulaştığını, üreticiye ise yaklaşık 260 milyon lira hasar ödemesinde bulunduklarını söyledi.

     Uşak Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Tarım Sigortaları Bilgilendirme Toplantısı'na katılan Bora, katılımcılara tarım sigortasının önemini anlattı.

     Çiftçilerin üretim için elinden geleni yaptığını fakat doğal afetlerin ne zaman olacağının belli olmadığını belirten Bora, bu nedenle tarım ve hayvancılıkta sigortanın önem taşıdığına dikkat çekti.

     Gelişmiş ülkelerde tarım ve hayvancılıkta sigorta poliçe sayısının yüksek olduğuna işaret eden Bora şunları kaydetti:

     ''Üretim aşamasında her zaman gelişmeler istediğimiz ölçüde gitmeyebilir. Bu nedenle hiçbir şeyi şansa bırakmamamız gerekiyor. Çiftçilerin üretimde istikrarı sağlamaları amacıyla yeni düzenlemeler üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Bu çerçevede primleri iyileştirme çalışmalarımız sürüyor. Tarım sigortaları başlangıcından bu yana önemli gelişmeler gösterdi. 2011 yılındaki poliçe sayısı bir önceki yıla göre yüzde 58 artarak 600 bin adede ulaştı. Aralık 2011 itibari ile 7 milyar lira değerinde tarımsal ürün sigortalanırken, bunun alana isabet eden rakamı ise 9 milyon dekar oldu. 2011 yılında büyükbaş hayvan sigortasında da ciddi artışlar oldu. Sigortalı büyükbaş hayvan sayısı bir önceki yıla göre yüzde 92 oranında arttı. Rakamsal olarak baktığımızda ise 361 bin adet büyükbaş hayvan sigortalandı. 2011 yılında üreticiye yaklaşık 260 milyon lira hasar ödemesi yapıldı. Ayrıca 175 bin adet hasar dosyası açıldı.''

     Toplantıya Uşak Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü ile TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kadak da katıldı.


Ekleme Tarihi
30.03.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: 2011 yılında üreticiye yaklaşık 260 milyon lira hasar ödemesi yapıldı,bülent bora
Link: 2011 yılında üreticiye yaklaşık 260 milyon lira hasar ödemesi yapıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız